Isaksson petas i City

Joe Hart – och därmed inte Andreas Isaksson – kommer att vara förstavalet i Manchester City framöver.
Sport • Publicerad 21 december 2007

Nu talar mycket för att den svenske landslagsmålvakten lämnar klubben inom kort.

Det har inte varit någon riktig konsekvens i Manchester Citys mål den här säsongen. Under nye tränaren Sven-Göran Eriksson har Andreas Isaksson, engelska U21-landslagets målvakt Joe Hart och dansken Kasper Schmeichel fått dela på uppgiften.

Men nu har "Svennis" bestämt sig.

– Joe Hart kommer att spela på lördag (mot Aston Villa) och kommer att vara mitt förstaval under överskådlig framtid, säger "Svennis" enligt hemsidan.

– Jag har pratat med Andreas i dag och han är naturligtvis inte särskilt glad. Jag var tvungen att göra ett val och nu har jag valt Joe Hart.

Redan inför beslutet har det ryktats om att Andreas Isaksson kan vara på väg bort från Manchester. Sven-Göran Eriksson säger sig ha förståelse för om det blir så.

– Jag vet inte om Andreas vill lämna oss eller stanna och slåss om en plats, men jag sade till honom att det är upp till honom.

– Jag kommer inte att bli överraskad och kommer att förstå om han vill flytta.

Med mindre en ett halvår kvar till fotboll-EM i Österrike och Schweiz riskerar Isaksson, som varit Lars Lagerbäcks förstaval i landslaget, nu att få ännu mindre speltid i klubblaget. Det är en bekymmersam situation, medger förbundskaptenen.

– Ur landslagssynpunkt är det självklart tråkigt. Men jag vill inte lägga mig i deras uttagningar, säger Lagerbäck till Expressen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.