Islanders jämnar ut mot Tampa i Stanley Cup

Spänningen lever i semifinalserien mellan New York Islanders och Tampa Bay i NHL:s Stanley Cup-slutspel.
Tack vare en heroisk blockering i slutsekunderna och tre raka mål kvitterade Islanders till 2–2 i matcher i natt.
Ishockey • Publicerad 20 juni 2021
New York Islanders försvarare Ryan Pulock (6) blockerade ett skott från Tampa i slutsekunderna, efter att målvakten Semjon Varlamov råkat lämna målburen fri.Foto: Jim McIsaac/AP/TT

Det regerande mästarlaget Tampa Bay lyckades inte stå emot Islanders forcering. Efter en mållös första period blev det tre insläppta mål i den andra perioden, då Islanders pressade på med 17 skott på mål, mot Tampas nio.

I den sista perioden lyckades Tampa vända matchbilden genom skyttekungen Brayden Point, som satte sitt tolfte slutspelsmål knappa fyra minuter in i perioden. Den 25-årige kanadensaren har i och med det gjort mål sju matcher i rad.

Tampa fortsatte att pressa och reducerade till 2–3 några minuter senare, men närmare än så kom inte mästarlaget på bortaisen. Med tre sekunder kvar uppstod ett guldläge för Tampa, då Semjon Varlamov i Islandersmålet kom lite för långt ut och målburen helt plötsligt låg fri. Men Islanders Ryan Pulock agerade blixtsnabbt och lyckades blockera ett skott skott från Tampas Ryan McDonagh.

Lagen möts igen natten mot tisdag, svensk tid.

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Semifinalerna (bäst av sju matcher) i NHL-slutspelet Stanley Cup:

Tampa Bay–New York Islanders, 2–2 i matcher. Nästa match spelas natten mot tisdag, svensk tid.

Vegas–Montreal, 1–2 i matcher. Nästa match spelas natten mot måndag, svensk tid.