Annons

J-O Waldner och Jörgen Persson stannar kvar i pingishagen

Sport • Publicerad 23 april 2001

BORDTENNIS. Den ene hotar med att lägga av om reglerna ändras allt för mycket. Den andre sade redan för ett år sedan att VM i Osaka skulle bli hans sista mästerskap. Men tro dem inte. Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson (bilden) har förtvivlat svårt att kliva ur pingishagen.

Pingisvärldens idag i särklass mest rutinerade och medaljerade duo är i Osaka för att försvara guldet i lag-VM. Ingen tvivlar på att de kan lyckas igen.

Annons

Trots att de skulle kunna ägna sig åt veteranpingis. Dagen före VM-premiären i Osaka fick Jörgen Persson en liten påminnelse om tidens gång. Han fyllde 35 år på söndagen och kom därmed ikapp kollegan Waldner.

–Kina är nog ännu större favoriter än förra året. De har fem bland världens sex högst rankade, säger J-O Waldner.

–Det skulle vara ett mirakel om vi slår dem igen. Men det är det här som är så roligt. Det finns en utmaning i det också, att gå långt i stora turneringar fast alla säger att man är slut.

TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons