Annons

”Jag har allt att vinna”

ORIENTERING Elitseriepremiär på söndag. Med 19-åriga jättetalangen Kajsa Nilsson på startlinjen. –Jag hade verkligen inte räknat med att komma med, säger hon.
Sport • Publicerad 11 april 2001
Kajsa Nilsson, FKGöingarna, är den enda Skånelöparen i damernas eliseriepremiär i Blekingeskogarna i påskhelgen.Bild: BOSSE NILSSON
Kajsa Nilsson, FKGöingarna, är den enda Skånelöparen i damernas eliseriepremiär i Blekingeskogarna i påskhelgen.Bild: BOSSE NILSSONFoto: Yngst i elitseriepremiären.

Att elitseriepremiären ska springas i Blekingeskogarna den 16-17 april har varit klart länge.

Men det var först igår det blev officiellt att Kajsa Nilsson ingår i det begränsade startfältet.

Annons

–Jag fick reda på det för fem minuter sedan. Jag är väldigt överraskad, hälsar Kajsa från JVM-lägret i Jönköping på tisdagskvällen.

Löftet från FK Göingarna är den enda Skånelöparen i damklassen.

Och hon är yngst i hela startfältet.

–Är jag det? Bra. Då kan springa utan press och slå ur underläge. Det passar mig perfekt. Kajsa Nilsson vann helgens båda deltävlingar i Silva Junior Cup och är i bra form.

–Det var egentligen inte meningen att det skulle bli så. Jag hade influensan för en månad sedan och tog det lugnt när jag satte igång igen. Jag är ganska överraskad över att det gick så bra, förklarar hon.

På söndag blir motståndet betydligt tuffare.

Hela den svenska senioreliten står på startlinjen inför den klassiska distansen som inleder årets elitserie.

–Jag har allt att vinna och jag ska försöka göra ett bra lopp. Sen får vi se hur långt det räcker. En plats bland de 20 främsta hade inte varit fel.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons