Annons

"Jag trodde inte att jag kunde göra mål längre"

FOTBOLL Det tog 720 minuter – eller drygt åtta omgångar – för fjolårets skyttekung Marcus Ringberg att hitta målet igen. I går kom det – det så hett efterlängtade… – Mot Sylvia senast missade jag från tre meter. Då tänkte jag…det blir inga mål i år. Jag trodde inte att jag kunde göra mål längre, säger Mjällby-stjärnan efter 2-1-segern mot Café Opera.
Sport • Publicerad 11 juni 2001

I fjol gjorde Bromöllasonen en makalös succé. Han gjorde 17 mål i superettan, blev skyttekung och proffsaktuell på köpet.

Inte dåligt av en spelare som i grund och botten är försvarsspelare.

Annons

Men flytet tog slut.

Ringberg slutade göra mål och folk började undra vad som hade hänt.

I går – efter 720 mållösa minuter – kom svaret.

1–0-målet i den 38:e minuten kände som en stor lättnad.

– I fjol vid den här tidpunkten hade jag gjort flera mål, men vi hade mindre poäng. Nu har jag gjort ett mål, men vi har hyggligt med poäng. Huvudsaken är att vi vinner matcherna, säger Marcus. Fast han erkänner att måltorkan har hängt över honom under våren.

– Visst har det varit så…inte minst för att folk har frågat hela tiden. Och när det är motgång tänker man mer.

I går stod han äntligen där igen – i den sköna rollen som målskytt. Och faktum är att Marcus Ringberg hade en fot med i Mjällbys båda mål.

Ringberg berättar själv om 1–0-målet i den 38:e minuten:

– Jag sprang i djupled, Marcus Ekenberg passade, bollen gick till mig via en försvarare. Jag blev fri och la bollen mellan benen på målvakten.

– Men det var en bra boll av Ekenberg – om det var meningen, säger Marcus Ringberg med ett leende.

Annons

Ringberg bjöd även på en läcker tunnel vid förarbetade till 2–0-målet.

Var det meningen?

– Jaa… det är dagens. Visst var det meningen, säger Marcus med klurig min. Bollen gick mellan benen på Café-försvararen Magnus Olsson till Torbjörn Nilsson som med kraft och vilja pressade sig förbi sin försvarare och frispelade Marcus Ekenberg.

Ett snyggt mål med både finess och vilja.

Mycket finess och vilja är det också i Marcus Ringberg som är tillbaka i sin nygamla roll. Under våren har han i brist på annat mestadels fått agera ensam toppforward.

Det gick inget vidare.

När Marcus Ekenberg hämtades hem från Helsingborgs IF fick Ringberg flytta ner ett snäpp.

Och det är där – i rollen mellan anfall och mittfält – han trivs allra bäst.

– Där kan jag komma med fart bakifrån…det blir ett helt annat spel.

Annat var det tidigare – i rollen som ensam forward längst fram.

Annons

– Jag tycker själv att det är lättare att ta väck mig när jag spelar längst fram. Och jag vinner inte direkt några djupledslöpningar, säger han med ett snett leende. Med Marcus Ekenberg längst fram och Marcus Ringberg i drömrollen precis bakom har Mjällbys offensiv blivit minst en klass bättre på senare tid.

I går låg Marcusarna bakom båda målen.

– Jag är mycket glad att Ringberg fick göra mål och att Ekenberg fortsätter att göra mål. Det är bra att våra forwards gör mål, säger tränaren Hasse Larsson.n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons