Annons

"Jag var besviken och kände mig frustrerad"

Ebba Andersson reagerade stark när hon blev av med sin personliga vallare. Nu, med en ersättare på plats, är hon nöjd.
Skidor • Publicerad 19 september 2021
Ebba Andersson. Arkivbild.
Ebba Andersson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var i våras som den vanligtvis tystlåtna Ebba Andersson röt till ordentligt. Hon kunde inte acceptera att Rikard Andreasson inte längre skulle få vara hennes personlige landslagsvallare.

– Han är en väldigt viktig person för mig – som nu rycks ifrån mig. Så just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation. Jag kan vara ärlig att säga att jag inte delar uppfattningen bakom det beslutet, sade Ebba Andersson till Expressen.

"Bra lösning"

Annons

I dag säger hon till TT:

– Jag var besviken och kände mig frustrerad att den situationen uppstod. Men efter ett tag var jag tvungen att besluta mig för att hitta någon form av acceptans i hela situationen.

I somras kom beskedet att den gamle skidvärldsmästaren Thomas Eriksson anlitats av skidlandslaget för att bli Ebba Anderssons personlige vallare.

– Det var en bra lösning, säger hon och fortsätter:

– Jag upplever att det går bra, än så länge. Men vi har inte haft så många tillfällen att kunna jobba ihop. Jag känner mig trygg att jobba med honom och med vårt fortsatta samarbete.

Nästa steg

Ebba Andersson hade en imponerande jämnhet förra säsongen och tog bland annat två individuella VM-brons. I vinter vill hon ta nästa steg och utmana norska dominanten Therese Johaug.

Hon signalerar att träningspassen fungerar som planerat.

– Jag är bättre nu jämfört med samma tid i fjol. Jag anstränger mig varje dag för att göra ett så bra arbete som möjligt och att försöka hitta det som är optimalt för mig för att jag ska kunna fortsätta utvecklas. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger hon.

Fakta: Svenska vallalaget

Sveriges vallateam på längdsidan består av nio personer.

Petter Myhlback, ansvarig.

Fem vallare som är huvudansvariga för vissa åkare:

Perry Ohlsson - Charlotte Kalla, Jens Burman, William Poromaa Jonna Sundling.

Thomas Eriksson - Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Calle Halfvarsson.

Mats Eklund - Frida Karlsson, Linn Svahn, Johan Häggström.

Anders Niemi - Oskar Svensson, Emma Ribom.

Martin Norrgård - Johanna Hagström, Marcus Grate.

Ordinarie i vallateamet är Linus Rotter, ansvarig för glidvallningen samt två teståkare, som snart får kontrakt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons