Jens Edman tappade värdefulla poäng

Jens Edmans helg på Ring Djursland i Danmark slutade i gruset två kurvor från mål. Därmed tappar han värdefulla poäng i toppstriden.
Sport • Publicerad 9 augusti 2004

Efter ett litet misstag i tidsträningen tvingades Jens Edman starta som elva i det första racet på Ring Djursland.

– Det är väldigt jämnt i mästerskapet så ett litet misstag gör att man tappar väldigt mycket, säger Jens Edman.

Men han körde upp sig fem placeringar och slutade sexa i det första heatet. I det andra var han uppe på fjärde plats och kämpade om tredjeplatsen med Mike Legarth. Men när Edman, med två kurvor kvar, gjorde ett försök att köra om stängde Legarth till.

– Jag hade bara två alternativ. Antingen att köra på honom eller att väja. Jag hamnade utanför idealspåret och fick smuts på däcken, vilket gjorde att jag tappade greppet och åkte av.

Då var han inte längre än 400 ifrån målet.

– Det känns extra tungt när man är så nära mål.

Med tunga steg gick han tillbaka till depån där han kunde trösta sig med att han inte var den enda i toppen som hade en misslyckad helg.

De fyra bästa förarna i mästerskapet bröt det andra racet, vilket gör att det är ännu jämnare i sammandraget.

– Det är ju en liten tröst. Men samtidigt hade jag ett ypperligt läge att ta in poäng på de i toppen och dra ifrån de som ligger bakom.

Men trots avkörningen ligger han fortfarande tvåa i mästerskapet, och nu väntar tre veckors uppehåll innan de tre avslutande tävlingarna.

Carl Johan Bjäreborn

RACING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.