Jens stannar i KIK

Lönehalveringen skrämmer inte Kristianstad IK:s nyckelspelare. Under fredagen skrev Jens Svensson på nytt treårskontrakt med klubben.
Sport • Publicerad 4 april 2009

– Jag har hjärtat i KIK. Jag har flyttat hem för att spela med klubben. Jag tänker inte dra upp familj och allt igen för att flytta någon annanstans, säger Jens Svensson.

Den 30-årige centern, som har ett förflutet bland annat i elitserien med HV71, är den första spelaren att skriva på för nästa år med KIK. Efter klubbens beslut att halvera alla spelarlöner har ju förutsättningarna förändrats så kraftigt att nya kontrakt måste skrivas med spelarna.

– Vi är naturligtvis oerhört glada att Jens köpt läget och bestämt sig för att stanna i klubben, utan protester eller krångel, säger Staffan Johansson, ordförande i Kristianstads IK.

Förhoppningen är naturligtvis att Jens Svenssons påskrift ska locka fler spelare att göra klart med klubben.

– Jag vet faktiskt inte hur resonemanget går, jag har inte pratat med så många. Men det är klart jag hoppas att fler har hjärta för klubben och väljer att stanna. Det är ju inte så lätt att flytta heller, gräset brukar inte vara så mycket grönare på andra sidan, säger Jens, och tillägger:

– Personligen känner jag att jag vill hjälpa tillbaka klubben på rätt köl. Det är ju lite vi som ställt till det – nu får vi också ta ansvaret och rätta till allt igen. Även om Jens Svensson både vann pooängligan internt och var en av KIK:s mest tongivande spelare under den gångna säsongen så är han själv långt ifrån nöjd med den egna insatsen på isen under året som gick.

– Jag är långt ifrån nöjd. Men till viss del har det kanske berott på att jag pendlat hela säsongen. Nu bor jag här – istället för en timmes resa till ishallen har jag fem minuter. Jag tror det kan göra mycket.

– Jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Jag tror det här kan bli bra –och jag är övertygad om att vi kommer att prestera bättre än vad vi gjorde under säsongen som gick. Nu slår vi ur underläge, det lär knappast vara någon som tippar oss i toppen. Dessutom lovar jag att jag ska bidra mer än vad jag gjorde under förra året...

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.