Jesper Blomqvist såg rött

Enköpingstränaren Jesper Blomqvist gjorde en lyckad comeback som spelare i förra omgången av superettan. Men igår utmärkte sig den forne landslagsspelaren med att bli utvisad.
Sport • Publicerad 7 juli 2008
Jesper Blomqvist drog på sig två gula kort och blev utvisad. BILD: BOSSE NILSSON
Jesper Blomqvist drog på sig två gula kort och blev utvisad. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

När Jesper Blomqvist äntrade planen i den 58:e minuten möttes han av stora applåder på Strandvallen. Men 25 minuter senare åkte Blomqvist på sin andra varning. Och lämnade planen i besvikelse.

ESK-tränaren, och tillika expertkommentatorn, Bo Petersson delar besvikelsen.

- Den första varningen är inget att säga om. Men det andra gula är, enligt min mening, en jättefilming. Så jag förstår att Jesper blev förbannad, säger Petersson på presskonferensen.

Att utvisningen var Enköpings andra på 10 minuter gjorde inte saken bättre, enligt Bo Petersson.

-Aldrig bra att få två utvisningar som dessutom leder till två avstängningar. Så det gjorde ju inte dagen roligare precis, suckar han.

Jesper Blomqvist själv var inte särskilt angelägen att kommentera sitt röda kort.

- Nej, det finns ingen mening att älta det. Jag har spelat fotboll i så många år och det handlar om passion. Då måste det få finnas närkamper, avrundar Jesper Blomqvist.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.