Jesper Westerberg slutade med en seger

Superlöftet Jesper Westerberg lämnade Ifö/Bromölla IF som en vinnare. I dag flyttar han till Landskrona för en allsvensk satsning i BoIS.
Sport • Publicerad 7 januari 2003
Innan Jesper Westerberg lämnade för allsvenska Landskrona BoIS såg han till att Bromölla vann inneturneringen.
Innan Jesper Westerberg lämnade för allsvenska Landskrona BoIS såg han till att Bromölla vann inneturneringen.Foto: 

Kungen av Bromölla var Jonas Svensson. Men kronprinsen Jesper Westerberg njöt av att sola sig i glansen överst på tronen. I sin sista match med Bromölla fick han vara med att besegra Hanaskog med 6–1 i finalen av Kristianstadsbladet och Alliansens innefotbollsturnering. – Kul. En härlig avslutning på Bromölla-tiden, myser Jesper. Idag börjar det nya äventyret. Då stämplar han in som allsvensk fotbollsspelare. Jesper Westerberg, som ingår i BoIS A-trupp, har tränat med Landskrona i en månad, men det i kväll det börjar på allvar. – Vi har första utepasset i morgon (läs i dag). Den senaste månaden har vi tränat styrketräning, säger Jesper, som flyttar in på ett elevhem i Landskrona. – Jag ska bo där första halvåret, sedan ska vi försöka hitta en lägenhet. Övergången har varit klar en längre tid, men även Zlatan Ibrahimovics Ajax har försökt locka till sig talangen från Arkelstorp och Bromölla. Senast på julafton – trots att Jesper redan hade bestämt sig för Landskrona. – De ringde min agent och ville försöka övertala mig, säger Jesper. Ajax fick nobben igen. – Jag tror det är bättre att stanna i Sverige något år till. En som föll för Ajax locktoner var Landskronas 18-årige mittfältare Rasmus Lindgren, som har skrivit kontrakt med B-laget. Lindgren blir för övrigt den förste svenske spelaren som lämnar landet och där de nya övergångsreglerna för ungdomar under 23 år. Reglerna säger att klubbar som varit involverade i ungdomarnas träning från tolv års ålder ska ersättas. Jesper Westerberg nobbade Ajax och för honom blev avslutningen med Bromölla något att minnas. Han hade vunnit Alliansen tre gånger som pojklagsspelare – men aldrig tidigare som senior. Och Bromölla var i mångas ögon värdiga segrare. Finalen mot Hanaskog började illa med ett snabbt baklängesmål, men efter några snabba mål var det aldrig något snack. Bromölla var helt enkelt för bra. – Vi hade full kontroll på matchen, säger Jesper om sitt sista framträdande i Bromölla-tröjan. Hur känns det att lämna det här gänget? – Skönt, säger målvakten Markus Pettersson snabbt. – Det är ett måste för min fortsatta utveckling och… det ska bli ganska skönt att slippa ”Sebbe” (Valentinsson) och (Stefan) Nord, skojar Jesper. Patrik Persson

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.