Jesper Westerberg uttagen i EM-genrep

Arkelstorps store fotbollstalang Jesper Westerberg är på väg mot Europa. Han har tagits ut i den landslagstrupp för 18-åringar som ska spela dubbelmöte mot Turkiet i Ångermanland. Ett genrep inför stundande EM-kval.
Sport • Publicerad 13 augusti 2004

Jesper Westerberg är en av nyckelspelarna i landslaget. Han har redan hunnit med tio juniorlandskamper och är med det mest rutinerad i truppen.

– Det känns som om jag har ledningens förtroende. Men samtidigt är det alltid full konkurrens – det kan dyka upp någon oväntat, säger Jesper angående landslagsuttagningen.

På måndag morgon flyger Jesper tillsammans med några andra skåningar från Ängelholm. Efter mellanlandning på Arlanda fortsätter resan till Örnsköldsvik. På tisdag väntar sedan match mot Turkiet med returmöte i Sollefteå två dagar senare.

I september väntar sedan ytterligare två träningslandskamper innan det i oktober är dags för EM kval i Kroatien.

– Ett kvalificera oss för EM är naturligtvis det stora målet, säger Jesper Westerberg.

Uppgiften ser dock inte alldeles enkel ut för Sverige. Man har lottats i samma grupp som hemmalaget Kroatien, traditionellt svårspelade Rumänien och så förväntade slagpåsen Liechtenstein.

Om Jesper har framgång med landslagsspelet så är det mer blandade resultat med klubblaget Landskrona Bois.

– Ja, det har varit en väldigt ojämn säsong för mig. Jag har varit bra stundtals, men dålig vissa perioder, erkänner Jesper.

Något inhopp i allsvenskan har det inte blivit ännu.

– Jag gjorde några bra matcher under försäsongen, och jag fick spela mot AIK under sommaruppehållet, men i övrigt har det bara blivit matcher i B-laget.

Landskrona har under uppmärksammade former bytt tränare. Jan Jönsson fick gå och har ersatts av Mats Jingblad. Det kan kanske påverka Jespers chanser framöver.

– Jag trivdes bra med den förre tränaren och på sätt och vis är det alltid olyckligt att byta under säsong, men tränarbytet har inneburit att alla känner att man börjar om från noll. Det har resulterat i högre kvalité på träningarna.

Jesper bor givetvis i Landskrona men kontakten med hembygden har han inte släppt.

– Jag har familjen och kompisarna här och åker upp så ofta det passar.

Jesper Westerberg har kontrakt med Landskrona även säsongen 2005. Han har sitt mål klart:

– Jag ska ta en plats i förstuppställningen!

Jesper Westerberg

Ålder:18.

Längd:180 cm.

Vikt:74 kg.

Född:Arkelstorp.

Bor:Landskrona.

Yrke:Fotbollsspelare.

Familj:Mamma, pappa, lillasyster och flickvännen Johanna.

Klubbar:Spenger -91, Bromölla, Landskrona Bois.

Meriter:10 J-landskamper, 8 P-landskamper.

Aktuell:Uttagen till J-landslaget som ska möta Turkiet nästa vecka.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.