Johan återvänder till Idrottshallen

Johan Persson har inte gjort sin sista match i Idrottshallen. Nästa säsong kommer han hit med Önnered.
Sport • Publicerad 30 maj 2008

Att han skulle lämna IFK Kristianstad har varit känt sedan tidigare.

Nu har den 23-årige högernian gjort klart med en ny klubbadress.

Det blir Önnereds HK.

I allsvenskan.

Det betyder att han kommer att stöta på sina före detta klubbkompisar två gånger nästa säsong.

– Det kommer naturligtvis att kännas, men det är ingen som kallat mig Judas än så länge, säger Johan Persson som i dagarna ska signera ett kontrakt som stäcker sig över ett år med option på ytterligare ett. Johan Persson flyttar till flickvännen Madeleine Udén – som spelar elitseriehandboll med Sävehof – i Göteborg senare i sommar.

Fram till dess kommer han att träna med IFK Kristianstad.

– Jag har egentligen jobb här till den 15:e augusti, men det är möjligt att Önnered vill ha upp mig tidigare. Vi vår se hur det blir, säger Johan Persson.

Hur bra koll har du på Önnered?

– Jag har fått ett bra intryck av klubben, men exakt hur laget ser ut vet jag inte.

Har du provtränat med dem?

– Nä, det behövdes inte. De hade tydligen bra koll på mig.

Du går till en seriekonkurrent. Hur kommer det att kännas att springa in i Idrottshallen i en annan tröja än IFK Kristianstads?

– Vi får väl se om det blir ett positivt eller negativ mottagande. Jag hoppas att alla förstår mig. Att jag flyttar handlar om det sociala. Jag kommer att sakna IFK och den fantastiska publiken. Klubben kommer alltid att ha en plats i hjärtat. Johan Persson har en skadefylld bakgrund.

Förra säsongen kom han tillbaka efter lång rehabilitering efter en korsbandsoperation.

23-åringen säger själv att han inte kommer att göra om samma sak en gång till.

– Jag har fått nog av skador och jag skulle inte orka göra om det igen med syftet att bara få spela handboll. Det finns trots allt mer än handboll i livet.

Du menar att om du drabbas av en ny långtidsskada så lägger du av?

– Jag vill känna att jag utvecklas som spelare och det gör man inte om man går skadad. Skulle man åka på något nytt så får man fundera på om det är värt allt. Men det hoppas jag verkligen att jag slipper.

Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.