Johan Persson kvar i Åhus

Johan Persson hann bara hem till IFK Kristianstad och vända. Efter ett dygn är han tillbaka i Åhus Handboll.
Sport • Publicerad 7 december 2007
Johan Persson stannar i Åhus HB ett tag till. ARKIVBILD: WILLY ALM
Johan Persson stannar i Åhus HB ett tag till. ARKIVBILD: WILLY ALMFoto: 

Återkomsten i IFK Kristianstad dröjer.

Korsbandsopererade Johan Persson stannar i Åhus Handboll ytterligare en tid.

Så istället för att slåss för en plats i truppen som reser till Märsta och det allsvenska mötet mellan IFK Kristianstad och Skånela kan 22-åringen nu börja ladda för lördagens seriefinal mellan Åhus Handboll och Rydebäck i division II.

– Jaså, är det dags för den matchen nu? Jag har inte så bra koll på tabellen och spelprogrammet. Vi får väl se vad det blir av det, jag vet inte riktigt hur bra Rydebäck är, säger Johan Persson som sedan drygt en månad tillbaka tränar med IFK Kristianstad och spelar matcher med Åhus.

Varför väljer du att stanna i Åhus Handboll?

– Jag har en bit kvar innan jag är redo för att spela i allsvenskan. Jonas Carlström har gjort ett träningsprogram som jag följer och vi är inte framme ännu. Jag känner mig starkare och starkare för varje dag, men det finns mer att jobba med. Därför passar det bra att fortsätta med Åhus. Jag trivs bra där och det har fungerat bra för mig.

När är du klar för comeback i IFK?

– Det beror mycket på när tränarna tycker att jag är redo. Beslutet att låna ut Johan Persson passar förstås Åhus Handboll.

Klubben leder division II och har nu två tuffa matcher framför sig.

Först mötet med tvåan Rydebäck.

Sedan bortamatchen mot tabelltrean Halmstad.

– Johan är en duktig spelare och han har varit bra hos oss. Han har blivit bättre och bättre för varje match. Jag tror att han gör rätt när han väljer att stanna här, säger tränaren Lennarth Ebbinge.

Enligt den första överenskommelsen mellan klubbarna skulle Johan Persson stanna hos Åhus Handboll fram till IFK Kristianstads match mot Skånela på söndag.

Igår undersökte klubbarna om det gick upprätta ett nytt låneavtal.

– Åhus och IFK har ett samarbetsavtal och det är inom ramen av det som vi kan lösa det. Vi kan plocka hem Johan när det är dags, säger Ingvar Edvardsson i IFK Kristianstads sportteam.

– Vi gör det här för Johans skull. Om han vill stanna och få matchträning är det inga problem för oss. Spelar han med vårt farmarlag är risken stor att han blir punktmarkerad hela matchen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.