GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Johan Persson valde Mjällby

Johan Persson nobbade IFK Hässleholm och Kristianstads FF. Ny klubbadress blir Mjällby AIF.
Sport • Publicerad 13 december 2005

Johan Persson har varit en av höstens hetaste spelare på den lokala transfermarknaden.

Mittfältaren från IFK Hässleholm kopplades tidigt samman med Mjällby AIF.

Därefter har även Kristianstads FF, Östers IF och Landskrona Bois lagt sig i kampen om 21-åringen.

– Till slut stod det mellan Mjällby och Kristianstads FF, säger Johan Persson.

I går hade han funderat färdigt.

Han tackade först nej till Kristianstads FF.

Sedan ringde han till Mjällby och meddelade sitt beslut.

– Vi är naturligtvis glada. Det här är en kille som vi tror på och som har stor möjlighet att utvecklas ytterligare, säger Kent Karlsson, styrelseledamot i Mjällby och den som skött de avslutande samtalen med Johan Persson. Johan Persson – fostrad i Tollarps IF – var en av IFK Hässleholms nyckelspelare och i år vann han klubbens interna skytteliga.

Nu väntar en ny utmaning.

– Tanken är förstås att försöka slå sig in i laget, säger Johan Persson.

Vad avgjorde ditt klubbval?

– Mjällby spelar en division högre än IFK Hässleholm och det påverkade en hel del.

Din farbror Peter Persson valde också att lämna IFK Hässleholm för Mjällby. Har han övertalat dig att ta samma steg?

– Nä, han har inte påverkat mig. Peter är en bra tränare och jag trivs med att ha honom som tränare, men det var inte det som fick mig att välja Mjällby, säger Johan Persson som lämnar IFK Hässleholm efter tre säsonger. Listerklubben har tidigare gjort klart med målvakten Christian Fegler.

Och det mesta talar för att det kommer att hända mer framöver.

I helgen som gick var Mjällbys tränarduo Thomas Andersson och Peter Persson i Tjeckien tillsammans med klubbdirektören Göran Bogren för att titta på tänkbara nyförvärv.

– Vi har varit nere och sett en match i Prag och jag kan säga att fotbollen har hög klass och att det finns många intressanta spelare, säger Göran Bogren.

Något på gång redan?

– Jag har inget konkret som jag kan uttala mig om.

Mjällbydelegationen träffade inte målvakten Dusan Melicharek – som gjorde succé på Listerlandet under hösten – på resan.

Intresset för Melicharek kvarstår dock.

Mjällby har en så kallad köpoption på tjecken och den gäller fram till årsskiftet.

n n n

För Kristianstads FF fortsätter jakten på en innermittfältare. Johan Persson nobbade uppvaktningen och brassen Marcelo Sarvas har fortfarande inte bestämt sig för om han ska stanna i klubben.

– Johan representerade den spelartyp vi söker. Självklart är vi besvikna. Johan stod högt upp på vår önskelista, en spelare som vi kunde fått nytta av, säger Ronnie Larsson i KFF.

Anders Thell

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.