Johanna Sjöberg trea i sin comeback

För tre veckor sedan gjorde Johanna Sjöberg träningscomeback på startpallen efter sin korsbandsskada. Redan på lördagen var hon tillbaka på resultatpallen.
Sport • Publicerad 19 maj 2003

–Det är fascinerade att se vilken talang hon är och hur bra grundtränad hon är. Tiden 2.03,00 är en av dom fem-sex bästa Sjöberg gjort på distansen. Men hon blev inte bästa svenska för överst stod Josefin Lillhage som spurtade sig förbi grekiskan Zoi Dimoshaki och vann med en hundradel, segertid 2.00,76. –Vilken imponerade simning. Vi är inte vana i Sverige längre att ha simmare som vinner spurtstrider på längre distanser om vi nu ska kalla 200 för en längre distans. Dom senaste åren har ju svenskarna gjort sig kända som kortdistansare och det visade Stefan Nystrand när han tog hem 50 fritt på 22,99. Där blev Lars Frölander trea på 23,25. OS-mästaren Frölander simmade in som trea på 100 fjäril med 54,43, två tiondelar efter litauern Rimvydas Salsius. På damernas 50 fritt blev Lillhage tvåa med 26,28, drygt sex tiondelar bakom finskan Hanna Maria Seppala. Där var Sjöberg fyra på 26,38. –Otroligt, tänk att Sjöberg bara gjort tre-fyra riktiga fartpass och kanske bara ett med startpall, sade Bergqvist som dock inte bara fick uppleva glädjeämnen i tävlingarna som är något av ett OS-genrep. –Både Emma Igelström och Anna-Karin Kammerling är sjuka i feber. Men det fanns flera svenska damer som visade god form. Ida Mattson tog hem andraplatsen på 200 medley med tiden 2.19,19 och Sussunah Moonan blev trea på 50 meter rygg på tiden 30,36. (TT) Håkan Bergholtz

SIMNING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.