Annons

John Lindström springer i Finnkampen

FRIIDROTT 1989 representerade Annika Lindström Sverige i Finnkampen. Nästa vecka är det sonen Johns tur. Härlövs löpartalang kommer att springa 800 meter i ungdomslandskampen för 18-åringar.
Sport • Publicerad 24 augusti 2001

– Att komma med i Finnkampen har varit ett av mina mål den här säsongen, säger John.

nExtra roligt kanske med tanke på att Annika redan varit med?

Annons

– Javisst, men det spelar egentligen inte så stor roll. Det är alltid roligt att bli uttagen i landslaget...

nHar du några minnen från Annikas lopp?

– Nej. Jag var bara fem år. Men jag kommer ihåg att hon sprang 3000 meter...

För Johns del handlar det om en betydligt kortare sträcka – 800 meter. – Det är lite överraskande. Jag hade nog störst chanser att komma med på 1500, men nu blev det på 800 meter istället och det gör absolut ingenting, säger John.

Bakom uttagningen ligger Johns andraplats på 800 meter i junior-SM i Lerum.

– Jag är mycket överraskad att det gick så bra. Jag hade varit skadad i tre veckor och inte tränat någonting innan SM. Jag åkte dit och sprang för att det är skoj, säger John.

– Det var verkligen ett roligt silver...

John, som tävlar för Härlövs IF, går på löpargymnasiet i Sollentuna. Det enda riksidrottsgymnasiet för svenska medeldistansare.

Tränare är Ola Liss och han har bara gott att säga om John:

– Det är en bra kille och han fortsätter att utvecklas. Det finns mer att ta på hans personliga rekord, säger Liss.

Annons

John är 18 år och framgångarna under ungdoms- och juniortiden är många. Men trots det har hans karriär kantats av skador.

Den senaste hade han alltså nu i somras.

– Jag hoppas att jag haft min del av skador nu. Kan jag bara få vara skadefri så ska jag kunna plocka några sekunder på mina pers, säger John, som hoppas springa fortare i Göteborg om en dryg vecka.

– Jag har sprungit på 1.53 på 800 meter och 3.52 på 1500. På det är jag näst snabbast i Sverige i min åldersklass... Men innan Finnkampen nästa helg väntar senior-SM i Växjö.

Redan idag är John i farten och springer 800 meter för att skaffa sig rutin till Finnkampen.

– Jag har inga förhoppningar om medalj eller så. Jag vill bara gå ut och springa ett så bra lopp som möjligt, säger John.

– Sen får vi se hur långt det räcker...

Efter SM och Finnkampen är säsongen i stort sett över. Skol-SM och kanske stafetten i Lidingöloppet återstår.

– Skol-SM är mest på ploj för oss här på riksgymnasiet. Det är Finnkampen som är det stora och jag hoppas kunna göra ett kanonlopp, avslutar John.

Av Jonas nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons