Jonas Carlström kritisk till att Basic Gym rivs

När Idrottsområde Söder ändras stryks Basic Gym. Bokstavligt talat. Gymmet rivs när förändringarna sker.
Sport • Publicerad 14 juni 2014
IFK Kristianstads Andreas Cederholm på Basic Gym.
IFK Kristianstads Andreas Cederholm på Basic Gym.Foto: 

IFK Kristianstads fystränare Jonas Carlström var den som startade upp Basic Gym vid Kristianstads IP.

Ett gym som har varit populärt, inte minst för de lokala lagen. I nuläget tränar förutom IFK även Kristianstads IK, Kristianstads FF:s A-lag, Kristianstad Predators, Näsby Handboll och runt 100 elever vid den nationella idrottsutbildningen i Kristianstad (NIU), i gymmet.

Men enligt Carlström rivs nu hans verk.

– Det är klart att jag är besviken över det, man verkar inte ha tänkt till riktigt. Rivs detta står Kristianstad utan ett liknande gym i ett års tid. Men att man gör om området tycker jag är jättebra. Vi får en gigantisk idrottsanläggning samlad på en plats, säger Carlström.

Enligt honom har ingen av de hörda föreningarna lobbat för att Basic Gym skulle vara viktigt. Däremot har varken IFK eller tyngdlyftningsklubben C4 Kraftsportsällskap tillfrågats.

– Därför orkar jag inte riktigt slåss för att bevara mitt gym. Men jag har svårt att se att 20 amerikanska fotbollsspelare skulle få plats i ett vanligt gym.

Han letar nu annan lokal förutom att höra sig för hos andra arbetsgivare. En tidig kontakt har inletts med Testcenter i Karlskrona, men Carlström har för avsikt att fortsätta som fystränare i IFK Kristianstad.

Fotnot: Kristianstadsbladet har sökt representanter för Kristianstads kommun för en kommentar, dock utan framgång.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.