Jonas – finalens kung

Han avgjorde semifinalen mot Nosaby. Han visade vägen i finalen mot Hanaskog. Jonas Svensson var Ifö/Bromöllas store matchhjälte och blev också utsedd till turneringens bäste spelare.
Sport • Publicerad 7 januari 2003
Jonas Svensson gör ett av sina två mål bakom Hanaskogskeepern Joel Ringström.
Jonas Svensson gör ett av sina två mål bakom Hanaskogskeepern Joel Ringström.Foto: 
Målskytten Jonas Svensson kramas om av Jesper Westerberg.
Målskytten Jonas Svensson kramas om av Jesper Westerberg.Foto: 

– Underbart. Det är alltid lika roligt att vinna, och det var ett tag sen vi vann här inne, säger Jonas och mungiporna åker upp i nivå med öronen. 1994-95 vann Ifö/Bromölla Bladets och Alliansens turnering. Sen har klubbens supportrar väntat och lidit. Igår fick de äntligen jubla på nytt – och det mycket tack vare Jonas Svensson. Den lille, kvicke, liraren med den enorma arbetskapaciteten visade vägen i finalen mot Hanaskog genom att göra 2–1 och 3–1 inom loppet av 24 sekunder. – Då förstod jag att vi skulle greja det här. Lika säker var han inte i semifinalen. Nosaby tvingade Bromölla till sudden death – och här var favoriterna i brygga. Jonas Svensson åkte ut – och Nosaby fick spela tre mot två utespelare. Ett gyllene läge att punktera matchen. Men Pär Tillström och grabbarna tog inte chansen. In kom Jonas Svensson och lyfte in det avgörande 6–5-målet. Och ut försvann Nosaby. – Det var ett avgörande mål och såna är alltid speciella, säger Jonas som en förklaring till den krigsdans han bjöd på efter segermålet. Det var inte enda gången i turneringen som Bromölla var illa ute. Mot Näsby låg man under med 1–3. – Men vi ger oss aldrig. Vi har ett underbart go i laget, säger Jonas som vikarierade Daniel Holmqvist som lagkapten i finalen. Bromölla är värdiga mästare. Spelarna sprang mest, sköt mest och ville mest. Bästa matchen gjorde man i kvartsfinalen mot KFF. Seger med 5–1. Spelarna trivs inomhus. Det blev en andraplats i HIF-cupen bakom just Hässleholms IF, och i början av december blev det seger i DM. De gångerna handlade det om five-a-side. – Måste jag välja spelar jag hellre utan sarg, men det har inte så stor betydelse. Varför är ni så bra just inomhus? – Vi är små och kvicka, vi har många individualister och vi är många som kan avgöra en match. Och så ger vi aldrig upp, räcker det så, säger Jonas och ler. Nu väntar SM? – Precis. Vår grupp avgörs i Tipshallen i Jönköping och jag tror att vi har en bra chans, även om man spelar med riktig fotboll. Det kommer att bli lite ovant. Innefotboll är trots allt bara en rolig form av träning inför det som komma ska. Det är i april månad som allvaret börjar, och i år ska Ifö/Bromölla inte vara ett lag som slåss för att klara nytt kontrakt i division III. – Vår fina avslutning förra säsongen gav oss ett härligt självförtroende och det surfar vi vidare på. Jag både hoppas och tror att vi ska vara med och slåss på den övre halvan det här året, säger Jonas som tillhör de äldre i spelartruppen med sina 23 år. – Vi har ett lag för framtiden, helt klart. En mästare har talat.

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.