Jonas Larholm magsjuk

Jonas Larholm är det senaste offret för magviruset som härjar i handbollslandslaget. Spelfördelaren kan missa kvällens EM-match mot Serbien. Däremot är Magnus Jernemyr spelklar.
Sport • Publicerad 23 januari 2012
Jonas Larholm.
Jonas Larholm.Foto: 

Tidigare under turneringen har Niclas Barud, Johan Sjöstrand och Jonathan Stenbäcken varit dåliga. I går kväll insjuknade Jonas Larholm.

– Han har haft diarré i natt och på förmiddagen, men ingen feber eller kräkningar. Han fick i sig lite frukost och ska ut och promenera nu, sade landslagsläkaren Ulf Sigurdsson i samband med förmiddagsträningen i Belgrad.

Enligt Sigurdsson finns det fortfarande en möjlighet att Larholm kan spela mot Serbien.

– Vi tar ställning till det i eftermiddag.

Magnus Jernemyr lämnade däremot ett positivt besked efter träningen. Försvarsspecialisten hade visserligen vänster knä hårt lindat, men det ska inte stoppa honom i kväll.

Sverige tappade elva måls ledning till 29–29 mot Polen, sedan polackerna punktmarkerat Kim Andersson i andra halvlek. I går och i dag har Blågult tränat på alternativa spelvägar om samma situation skulle uppstå igen.

– Vi har fått känna på det och pratat igenom situationen, säger förbundskapten Staffan Olsson.

Sverige måste slå både Serbien och Danmark för att ha chans att gå till semifinal. Serbien, som är obesegrat hittills i turneringen, kommer att stöttas av närmare 18 000 åskådare i Beogradska arena.

– Det är en jäkligt häftig match, konstaterar Staffan Olsson.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.