Annons

Jonas Strömbäck stannar i Kavala

FOTBOLL Han jagades av två grekiska division I-klubbar. Men nu är det klart. Jonas Strömbäck stannar i division II-laget Kavala säsongen ut.
Sport • Publicerad 15 januari 2001
Jonas Strömbäck blir kvar i grekiska andraligalaget Kavala säsongen ut. Bild: WILLY ALM
Jonas Strömbäck blir kvar i grekiska andraligalaget Kavala säsongen ut. Bild: WILLY ALMFoto: Stannar.

–Jag får min lön igen, klubben har uppfyllt sina krav och kommer inte att släppa mig under några som helst omständigheter, säger Jonas.

Det var under jul- och nyårshelgerna som Kristianstadssonen Jonas Strömbäck berättade om strulet i den grekiska proffsfotbollen.

Annons

Hans klubb Kavala hade ekonomiska problem och kunde inte göra rätt för sig gentemot svenskproffset. Lösningen var två division I-klubbar som visade intresse för Strömbäck.

Och det gör dom fortfarande.

–Jag pratade med en klubb alldeles nyligen. Totalt är det väl ett tiotal klubbar från division I till division III som har hört av sig, säger Jonas Strömbäck.

Men nu kan klubbarna sluta ringa. Sista datum för övergångar är visserligen den 31 januari, men Strömbäck är helt inställd på att fullfölja kontraktet med Kavala.

–Klubben har sagt att dom inte tänker släppa mig, och det är okej. Nu har dom uppfyllt sin del och betalar ut min lön igen.

–Resultaten går bra…allt är frid och fröjd för tillfället, säger Jonas.

Två matcher har spelats efter juluppehållet – Kavala har vunnit båda är nu plötsligt ett lag på övre halvan i tabellen.

Och Strömbäck fortsätter att övertyga på det grekiska mittfältet.

–Det fungerar bra. Några mål blir det inte, men jag slog två målgivande passningar i den senaste matchen, skrattar Jonas. Kavala har gjort sig känt som ett uselt bortalag och hade före uppehållet förlorat samtliga sex bortamatcher.

Därför var det en knall när Strömbäcks lag nyligen vann på bortaplan.

–Det har kanske vänt nu. Vi har bara två poäng upp till tredjeplatsen och det mesta är positivt just nu, säger Jonas.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons