Jonny Lindhe blev trea i superfinalen

MOTOCROSS KRISTIANSTAD Nu börjar Jonny Lindhe hitta formen efter axelskadan för några veckor sedan. I andra SM-deltävlingen slutade Lindhe trea i superfinalen.
Sport • Publicerad 26 maj 2003

– Jag har inte riktigt konditionen uppe efter skadan. men så länge jag orkade köra på så ledde jag heatet och det känns bra, säger Everödssonen och VM-stjärnan efter SM:a andra deltävling som i går kördes i Tibro.

I första SM-tävlingen, som kördes i Kristianstad under påskhelgen gjorde Jonny Lindhe startvurpor i båda heaten, fick jaga sig igenom loppen och missade därmed flera placeringar i slutänden.

Därefter stukade han axeln, en skada som SMK-stjärnan precis återhämtat sig från. Därför var förväntningarna inte så högt ställda inför helgens SM-tävlingar i Tibro.

Men facit efteråt var över förväntan. En fjärdeplats i 500-hetatet, och trea i superfinalen.

I det första heatet körde Jonny ganska spänt, och kom i mål som fjärde man, halvminuten efter segrande Andre Karlsson, Skene.

I superfinalen gick det bättre. Där kom Jonny ut som fyra i starten, och åkte snabbt upp sig till täten. Sedan låg han i ledningen halva loppet.

– Men när orken tröt fick jag släppa förbi Joakim Karlsson som jagade mig. Och när jag släppte honom så råkade jag vurpa, och då smet även Andre Nilsson förbi, berättar Lindhe.

Klubbkompisen Jonas Engdahl som gjorde comeback i SM efter benbrottet och tumskadan i våras slutade åtta i första heatet och 10:a i superfinalen. Tobias Olsson fortsätter att visa fin form. Han körde in på tredje plats i 250-klassen, och blev sedan fjärde man av 250-förarna när han körde in på 13:e plats i superfinalen.

Fredrik Werner var fyra i 125-klassen, och kom på plats 21 i superfinalen. Robert Augustsson slutade på 15:e plats i 125-heatet. David Nilsson, som också kör i 125-klassen slutade på 25:e plats.

Av Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.