Jonny Lindhe tillbaka med besked

MOTOCROSS Jonny Lindhe är tillbaka i världstoppen i motocross. SMK-stjärnan körde in som sjua i den svenska VM-deltävlingen i Uddevalla. Bästa insatsen den här säsongen.
Sport • Publicerad 8 juli 2002

– Underbart. Det här är ungefär samma känsla som att stå på pallen, säger Jonny och fortsätter:

– Jag har haft ett helvete i år, både med skador men också med motorcykeln.

– Nu har jag tagit tillbaka min gamla hoj samtidigt som kroppen börjar läka.

Då kommer resultaten.

Att något var på gång syntes redan under träningen. Jonny hade åttonde tid – utan att gå för fullt.

– Allvarligt talat så tog jag det ganska lugnt. När jag trots det hade åttonde tid så steg förstås självförtroendet. Träningstiden är viktig i Uddevalla. Jonny fick en hyfsad placering bakom grinden – och en bra start.

24-åringen var fyra efter det första varvet – en placering han höll i ytterligare ett par varv.

– Då kändes det bra. Riktigt bra.

Men det var extremt svårkört där ute. Det var spår djupa som golfbunkrar.

Spår det gäller att undvika när mjölksyran gör sig gällande. För den kommer.

– Usch ja. Efter ett tag insåg jag att tempot var för högt uppskruvat. Jag spände mig och åkningen blev stel och kantig, berättar Jonny som tappade placeringar.

Men något ras var det aldrig tal om – tvärtom. SMK-föraren gav sig inte utan kamp och i flera varv utkämpade han och förre världsmästaren Andrea Bartolini en hård kamp om sjätteplatsen. En placering Jonny förlorade på mållinjen.

– Ett varv till och jag hade tagit honom. Men det är skit samma. Jag är jättenöjd med min sjundeplats. Jag blev bäste svensk och visade att jag hör hemma i världseliten.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.