Jörgen höll nollan

FOTBOLL MALMÖ. Trots blåst och kyla blev det en halvhyfsad division III-premiär mellan tilltänkta seriefavoriten Kirseberg och nedflyttade Åhus Horna. 0-0 där dock hemmalaget hade mest av spelet, hetaste målchansen, men där Åhus Horna spelade förståndigt och behövde inte be om ursäkt för poängen.
Sport • Publicerad 23 april 2001

Åhus Horna hade det tufft förra säsongen i tvåan. Skall nu bygga ett nytt lag under ledning av nye tränaren Kent Nilsson och därför kommer sannolikt resultaten ha en skiftande karaktär åtminstone i inledningsskedet.

–Därför var det viktigt att inte förlora i dag, menade Kent Nilsson direkt efter fighten. De unga spelarna behöver självförtroende och jag är givetvis nöjd med poängen.

Åhus Horna startade andra halvlek piggt och skaffade sig direkt två hörnor. På den ena hade lagkaptenen Jimmy Olsson en bra nick men målvakten Peter Larsson kunde rädda. Efter 66 minuter slog Roger Eriksson en fint inlägg, där Johan Schrewelius mötte direkt med pannan, men bollen smet utanför stolpen.

Johan hade varit tämligen osynlig i första halvlek, men visade pigga takter i den andra. Hans snabbhet firade stora triumfer.

–Vi kommer att vi stor nytta av Johan framöver, menade Kent Nilsson. Den första halvleken var jag nöjd med, men det måste blir bättre skärpa framför mål. Andreas Lewitz och Lukas Pettersson byttes in kvarten kvar och ut gick Magnus Tillberg och Mattias Fridolf.

Kirseberg anföll frenetiskt sista kvarten, men Jörgen Bengtsson var säker mellan stolparna. Plus även till stoppern Fredrik Lovén samt Christian Sigfridsson och Jimmy Olsson på mittfältet.

Av Rune Pehrson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.