Annons

JSM är över för IFK

Handboll nget finalspel för IFK Kristianstads juniorer. I helgens steg 4-spel lyckades IFK bara vinna en match av fyra och det räckte inte till avancemang.
Sport • Publicerad 13 januari 2009

– Tyvärr gick det inte vägen, nu blev det en tredjeplats i gruppen och vi var faktiskt ganska nära att ta en av de två platserna till finalspelet, säger IFK-ledaren Jens Nilsson.

Nu gick i stället de båda steg 5-biljetterna till Önnered (med fyra segrar av fyra möjliga) och arrangörsklubben Skånela.

Annons

IFK förlorade mot båda de här lagen, spelade oavgjort mot Eskilstunalaget HK Eskil och vann den sista betydelselösa matchen mot OV Helsingborg.

Om man tittar på slutresultaten mot Önnered och Skånela (24–34 och 19–25) så var IFK inte nära att rubba något av lagen.

Men dessa siffror är missvisande, enligt Jens Nilsson.

– Mot Önnered leder vi med 17–14 fem minuter in i den andra halvleken. Önnered väljer då först att punktmarkera Markus Olsson men det löser "Benne" (Benjamin Sijercic) och Linus (Nilsson) riktigt bra. Men när dom sen väljer att även punkta Linus så får Benne dra ett för tungt lass samtidigt som hela laget börjar göra enkla misstag, säger Jens Nilsson.

Önnered går i kapp och förbi och trots att IFK tar en time out så lyckas man inte få stopp på Önnered.

– Killarna ger väl i princip upp i slutet och det är därför siffrorna rinner i väg. 24–34 speglar ju definitivt inte matchen.

Vad är det som gör att ni tappar i andra halvlek?

– Vi är inte tillräckligt kalla och spelar inte smart nog. Vi gör fel saker när det drar ihop sig och det straffar sig på den här nivån.

I matchen mot Skånela var IFK piskat att vinna, men hamnade i underläge tidigt i matchen och även om man hela tiden försökte komma i kapp så var det Skånela som hela tiden låg före i målprotokollet.

– Eftersom det inte räckte med oavgjort så fick vi chansa en del i slutet för att ha möjlighet att komma i kapp och gå förbi.

Annons

Men det slutade i stället med att Skånela kunde utöka sin ledning och säkra segern.

Och därmed var IFK utslaget.

IFK kom till spel utan skadade Hässleholmsspelaren Anton Juhlin och väl uppe i Stockholm så blev Joel Stolt sjuk och kantspelaren Jesper Christensson skadad.

– Givetvis påverkade det laget. Både Joel och Jesper är ju riktigt duktiga, säger Jens Nilsson, som trots besvikelsen väljer att blicka framåt.

– Flera av de här (91:orna) får ju vara med i JSM även nästa år. Lite mer träning, muskler, tyngd och erfarenhet så kan de här killarna utvecklas ännu mer.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons