Julafton för fansen när Forsberg återvänder

Helt otroligt! Julafton redan i februari! Välkommen hem! Colorado Avalanches supportrar är i extas sedan beskedet kom att Peter Forsberg återvänder till Denver.
Sport • Publicerad 27 februari 2008
Peter Forsberg får snart dra på sig Colorado Avalanches tröja igen. BILD: SCANPIX
Peter Forsberg får snart dra på sig Colorado Avalanches tröja igen. BILD: SCANPIXFoto: 

Reaktionerna från supportrarna, till exempel i diskussionsforumet på Denver Posts hemsida, är entydiga. "Foppas" beslut tas emot med öppna armar.

Men i klubben är glädjen mer återhållsam.

- Vi vet att det fortfarande finns en riskfaktor, men vi är beredda att ta den, säger general managern Francois Giguere.

Risken finns att Peter Forsbergs fot inte håller.

Det var ju därför som "Foppas" agent Don Baizley i förra veckan sade till NHL-klubbarna att de inte skulle hoppas för mycket på Forsberg utan göra klart sina värvningar utan tanke på honom.

Och det var därför som Forsberg själv inte bestämde sig förrän i allra sista stund innan transferfönstret stängde.

- Både jag och klubben vet att det finns en liten risk, men vi är båda beredda att ta den. Jag tror att det kommer att gå bra och jag ser fram emot att spela snart igen, sade Peter "Foppa" Forsberg i en telefonpresskonferens natten till tisdagen.

- Att jag valde att komma tillbaka till Avalanche beror på att jag hade det så bra här, spelade i ett bra lag, spelade bra själv. Och så ville jag komma till en plats där jag känner mig hemma, säger han. Det är dock inte samma framgångsrika lag, som vann två Stanley cup med "Foppa" i laget, som väntar på svensken.

"Colorado spelar dålig hockey just nu. Mycket dålig hockey. Colorado är inte heller något lag som utmanar om Stanley cup-titeln. Nej, inte ens med Peter Forsberg i sitt lag. Ärligt talat, helst skulle han ha kommit tillbaka tidigare. Mycket tidigare", skriver Denver Posts hockeyskribent Adrian Dater i Expressen.

Aftonbladets hockeykrönikör Mats Wennerholm tror att det är envisheten som tagit "Foppa" tillbaka: "Han gav sig aldrig. Och det är väl vad som utmärkt hela hans hockeykarriär. Nu tror jag inte att han ger sig förrän Colorado är i slutspel." Just nu är Colorado fyra poäng från en slutspelsplats.

- Jag hoppas kunna hjälpa laget gå till slutspel och gå så långt som möjligt, säger Forsberg.

- Det är fortfarande ganska många matcher kvar och jag kommer inte att stressa på och börja spela efter bara en träning. Det får ta den tid som krävs att komma i speldugligt skick.

Tränaren Joel Quenneville har ännu inte bestämt i vilken kedja som han vill att Forsberg ska gå in i.

- Vi har ändrat en del i uppställningarna de senaste matcherna, så det finns flera möjligheter. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.