Jumbolaget nära skräll

Förra squashstjärnan Martin Eriksson kämpade för att fälla den gamla elitklubben i det tunga underdogmötet i Kristianstad. Serieledaren Carlskrona kunde åka hem till skärgården igen med andan i halsgropen efter en tät 2–1-vinst.
Sport • Publicerad 17 januari 2011
Martin Eriksson och Kristianstad pressade serieledande Carlskrona.
Martin Eriksson och Kristianstad pressade serieledande Carlskrona.Foto: 

Med Carlskrona firade den förra juniorlandslagsmannen Martin Eriksson stora triumfer i elitserien. I lördags ställdes han mot sin gamla klubb, med nya gänget Squash Club Kristianstad. Matchen som på förhand sågs som en Davids kamp mot Goliat blev ett spännande squashdrama.

– Ja, man kan nog säga att vi har skakat om dem lite, visst har Carlskrona någon spelare borta. Men de leder serien och vi ligger sist, det är fina takter, sa Martin Eriksson.

Blekingarna tog till slut hem den spännande seriematchen, men det var efter mycket kamp. Carlskrona vann med 2–1 i matcher, och det gav Kristianstads squashgrabbar en pinne i den viktig kampen om att få stanna kvar.

– Det var en välförtjänt poäng, men det viktigaste är att vi har ett seniorlag i staden. På juniorsidan har Kristianstad alltid legat långt framme, nu är vi på bredare front, sa Martin Eriksson.

Han har spelat EM och VM för juniorer och har tillhört den absolut eliten. Nu får han en nytändning med att ge det tappra Kristianstad en skjuts framåt i kampen om att överleva i söderettan.

– Det är inspirerande att spela med Martin, han har varit uppe i den absoluta toppen och vet vad som krävs för att lyckas, säger hans lagkamrat Mattias Magnusson.

Han är 21 år och har gått på squashgymnasiet i Malmö, men sviker aldrig sin hemstad. I lördagens andra batalj ställdes lille Magnusson mot örlogsstadens Hampus Engqvist. Det blev en fajt med grymt små marginaler.

– Jag lurades i början av hans tempo, det gick väldigt snabbt och tog ett tag innan jag kom in i matchen. Men är ändå nöjd med att ha tagit ett game, sa Magnusson.

Sist ut var Martin Eriksson som gjorde processen kort med Andreas Carlberg. Det gav hemmalaget en viktig poäng inför vårspurten.

Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.