Annons

Juniorkronorna får ny förbundskapten – efter VM

Juniorkronorna får en ny förbundskapten – men först efter JVM i Kanada vid årsskiftet. Då tar Magnus Hävelid över efter Tomas Montén.
Ishockey • Publicerad 18 juni 2021
Magnus Hävelid. Arkivbild.
Magnus Hävelid. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

"Jag känner mig glad, inspirerad och ödmjuk inför uppdraget och tackar förbundet för förtroendet. Svensk ishockey och juniorishockey engagerar och berör många människor och det ska vi fortsätta göra", säger Hävelid i ett pressmeddelande från Svenska ishockeyförbundet.

Hävelid, 49, är för närvarande förbundskaptenen för U18-landslaget. Montén har lett Juniorkronorna sedan 2016 med VM-silvret 2018 som bästa resultat.

Annons

"Mitt absoluta fokus just nu ligger på den kommande säsongen och JVM i Edmonton. Det har varit roliga och häftiga år där det tyvärr bara blev fem fysiska JVM på grund av covid-19, men jag njuter varje dag på jobbet och nu ser vi fram emot att avsluta med ett guld i Edmonton 2022", säger Montén.

Ishockeyförbundet meddelar också Ulf Lundbergs kontrakt som förbundskapten för Damkronorna har förlängts över säsongen 2023/2024.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons