Juventus hänger på i toppen – slog skrällaget

Juventus är kvar i toppenstriden i Serie A efter 3–0 över nykomlingen Spezia.
Men det satt hårt inne.
Först efter att Federico Bernardeschi bytts in i den 61:a minuten blev det fart på målgörandet.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2021
Juventus Alvaro Morata jublar över sitt 1–0-mål över Spezia.
Juventus Alvaro Morata jublar över sitt 1–0-mål över Spezia.Foto: Marco Alpozzi/LaPresse

Efter bara en minut på planen kom anfallaren springande på vänsterkanten och slog in bollen framför mål. Där kom Alvaro Morata springande och slog in 1–0. Målet underkändes först, för offside, men godkändes efter VAR-granskning.

Nio minuter senare kom Bernardeschi löpande på nytt på vänsterkanten och slog in bollen. Denna gång var det Federico Chiesa som fick in bollen i mål.

Dejan Kulusevskis anfallskompis Cristiano Ronaldo gjorde 3–0 strax före slutet. I slutsekunderna räddade Juventusmålvakten Wojciech Szczęsny en straff från Spezias Andrij Galabinov.

Den svenske landslagsanfallaren Kulusevski spelade hela matchen.

Juventus kom till spel utan seger i de tre senaste ligamatcherna (två förluster, en oavgjord). Samtidigt har Spezia övertygat på slutet och besegrade Milan för några veckor sedan.

Till slut lyckades i alla fall ligatrean, och den regerande mästaren, få med sig tre poäng som innebär att glappet minskar till tätduon. Juventus har tre poäng upp till Milan och sju till ledande Inter.