Annons

Kafelnikov tror på Vinciguerra

TENNIS MELBOURNE. Han har fortfarande en bit kvar till de allra bästa. Till spelarna på topp 5. Till spelare som Jevgenij Kafelnikov. Men Andreas Vinciguerra, 19, närmar sig. Steg för steg.
Sport • Publicerad 23 januari 2001
En bit kvar. Andreas Vinciguerra fick respass av Jevgenij Kafelnikov. Bild: SCANPIX
En bit kvar. Andreas Vinciguerra fick respass av Jevgenij Kafelnikov. Bild: SCANPIXFoto: 

–Han kan snart vara bland de 20 bästa i världen, säger Kafelnikov.

Den 26-årige ryssen satte natten till måndagen svensk tid stopp för Vinciguerra i den fjärde omgången av Australian Open i tennis.

Annons

Efter 7–5, 7–5, 6–1 är Kafelnikov vidare och Vinciguerra utslagen. Men framtiden, på lite längre sikt – den kan mycket väl vara Vinciguerras.

Det anar även Kafelnikov.

–Han blir bättre och bättre för varje match. Han har spelet för att slå sig in i världstoppen, säger den ryske världsfemman efter sitt avancemang till kvartsfinal i Melbourne. Trots förlusten mot Kafelnikov har Vinciguerra nu fått sitt definitiva genombrott i Grand slam-sammanhang. Avancemanget till den fjärde omgången var hans bästa resultat hittills, och segrarna mot tiondeseedade Wayne Ferreira och före detta världsfyran Andrej Medvedev är ett bevis för att avståndet till de allra bästa fortsätter att krympa.

–Det känns att jag har närmat mig, säger Vinciguerra.

–Marginalerna blir mindre och mindre och jag har mer att ge för varje vecka som går.

Tekniken och spelsinnet har han redan, precis som ett vinnande vapen i sin forehand. Det Vinciguerra behöver för sin fortsatta utveckling är tid och tålamod.

Tid, tålamod – och en större kraft och större tyngd i spelet.

–Jag behöver bland annat förbättra min serve för att få lite gratispoäng, säger 19-åringen.

Av Jakob Sillén, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons