Kajsa tog en trippel

Hon värmde upp med två segrar i elitserien. I lördags fullbordades trippeln när Kajsa Nilsson vann Tiomila för första gången.
Sport • Publicerad 19 april 2009

– Vilken vecka. Segrarna i elitserien pyntat med det här. Det är skitcoolt, säger Kajsa.

När herrarna svek var det Haldens damer som fick försvara den norska toppklubbens färger.

På den fjärde och näst sista sträckan låg Kajsa Nilsson inledningsvis i täten, men växlade till slut en och en halv minut efter Domnarvets Lena Eliasson.

– Jag har varit lite småsjuk och fick slita som ett djur. Jag sprang precis så bra som jag kunde, men som tur var hade jag goda lagväninnor som räddade mig, säger Kajsa.

Domnarvets Lina Bäckström gick ut i ledning på sistasträckan, men på grund av ett ordentligt misstag på den fjärde kontrollen förstördes chanserna till svensk seger.

Haldens Anne Margrethe Hausken smet förbi, och såg med imponerade orientering även på resten av slutsträckan till att segern hamnade hos Halden.

Det var Kajsa Nilssons första seger i Tiomila. Bästa placeringen sedan tidigare var en tredjeplats.

– Skitkul att vi kunde vinna, speciellt för mig på hemmaplan i Skåne, säger Kajsa.

– Gott också att vi fick till det när vårt herrlag missade.

Hennes Halden vann på tiden 3.51.15 och var till slut 4.30 före Domnarvet. Trea slutade finska Turun Suunnistajat, 6.56 efter.

Pan-Kristianstad gjorde en okej insats och blev bästa skånska lag i damklassen och sprang in på 55:e plats – drygt 35 minuter efter Kajsa Nilssons Halden.

I Pans lag sprang i tur och ordning Marie Svensson, Karen Poole, Sofie Petersson, Sara Svensson och Monika Depta.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.