Annons

Kajsa vann DM – utan problem

ORIENTERING Favoriterna Jörgen Olsson, Pan-Kristianstad, och Kajsa Nilsson, Göingarna, hade inga problem med att vinna DM-titlarna på den klassiska distansen på söndagen. Kajsa närmast krossade sina konkurrenter och segrade med hela fem minuters marginal, medan Jörgen Olsson vann med dryga minuten före Andreas Nilsson.
Sport • Publicerad 27 augusti 2001

– Jag hann med att jobba hemma på gården ett par timmar, innan det var dags att sticka till tävlingen. Torken var jag tvungen att flytta på och det är just nu en stressig period i lantbruket.

– Nu ser jag fram mot SM och att försvara titeln på kortdistansen. Det gick rätt så bra på dagens bana, men jag bommade lite i början.Stressen från jobbet går snabbt över när jag kommer ut i skogen, där jag blir lugn.

Annons

Pan-löparna verkar vara i mycket god form och laget till SM-kavlen ser ut att bli mycket starkt. Andreas Nilsson är tillbaka i gammal fin form och blev tvåa. Henrik Modig vann natt-DM på fredagskvällen och har också satsat rätt inför SM. Johan Modig var lite hängig efter en veckas förkylning, men tycks vara på gång igen.

– Jag orkade inte riktigt i dag efter förkylningen som gjort att jag inte tränat under veckan. Tröttheten gjorde att jag inte lyckades hålla huvudet kallt, förklarar Johan Modig.Nu gjorde jag ett parallellfel på väg till nionde kontrollen. Den missen kostade mig två minuter.

– Före förkylningen har jag tränat hårt i tre-fyra veckor och det är inte omöjligt att en vilovecka bara var bra.

Andreas Nilsson har dragits med hälseneproblem, men är nu på väg tillbaka. DM-loppet var ett klart fall framåt och ”Ante” har tränat bra hela sommaren. Även Göingarnas Kajsa Nilsson är i bra slag och vann också ett DM-tecken.

– Jag satsar att springa damseniorklassen hemma i Skåne, då jag är med och springer Elitserien. Nu har det gått bra i dagens lopp. Jag har nu fått en halvtidstjänst som badvakt i Knislinge simhall och får därmed bra möjligheter att träna.

– Klubben har ställt upp bra för mig och har hjälpt till att skaffa jobbet. De ger mig också hyggliga ekonomiska villkor för mitt tävlande och det blir Göingarna även nästa säsong. Jag skall nu fundera på att bli polis och försöka söka in på polishögskolan, men jag har inte bestämt mig riktigt.

– Jag hade lite problem på slutavsnittet på dagens bana, men det flöt på rätt bra i skogen. Sjukilometersbanan gav en rejäl genomkörare. Samtidigt var det roligt att springa här i den fina terrängen. Jonas Nyberg och Sara Svensson, båda från Pan-Kristianstad lade beslag på segrarna i 18-årsklasserna. Bland grabbarna var det tre Pan-löpare i teten. Jonas vann före Erik Modig och Simon Svensson. Något överraskande vann Ringsjös Jonathan Gunnarsson H20 före Fredrik Persson, Pan-Kristianstad. Lotta Lewis-Jonsson, Helsingborg var snabbast i D20.

Oppmannaberget är en bra tävlingsarena för orienterarna. Härlövs IF hade en ny karta och över ett område som inte använts för tävlingar på många år. Deltagarna hade idel lovord att ösa över terräng och banor.

Härlövs IF hade hittat en fin samlingsplats i Hejakillan och både markägare och jakträttsinnehavare har ställt upp för klubbens arrangemang.

Av Eje Johansson 044-18 55 55
Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons