Annons

Karin Sturesson – en liten fotbollsartist

FOTBOLL HÄSSLEHOLM. Hässleholms IF mot Glimåkra IF i B-finalen i flickor10. Det är här hjärtat och viljan finns. Det är också här man kan hitta de små artisterna. Karin Sturesson är en av dem. – Det roligaste är att göra mål, ler hon.
Sport • Publicerad 18 juni 2002
Ett ryck. Med en fint och ryck gick Hässleholms Karin Sturesson förbi en Glimåkraspelare.
Ett ryck. Med en fint och ryck gick Hässleholms Karin Sturesson förbi en Glimåkraspelare.Foto: 
Jubel. Efter ett av sina två mål jublar Karin Sturesson.
Jubel. Efter ett av sina två mål jublar Karin Sturesson.Foto: 
Mutor. HässleholmsIF-målvakten krävde övertalning och glassmuta för att stå kvar i målet även i andra halvlek i finalmatchen mot Glimåkra. Bilder: TOMMY SVENSSON
Mutor. HässleholmsIF-målvakten krävde övertalning och glassmuta för att stå kvar i målet även i andra halvlek i finalmatchen mot Glimåkra. Bilder: TOMMY SVENSSONFoto: 

Att målsinnet finns där, visade hon i finalen. Två stycken blev det i matchen som HIF vann med hela 5-0. Karin gjorde Hässleholms andra mål en kvart in på första halvlek efter en väl slagen hörna av Sabina Andersson. Det andra kom i början av andra halvleken. Det betydde 4-0 och var riktigt snyggt. En rusch på vänsterkanten, avslutades med ett rapp skott, högt i bortre burgaveln. Målvakten var chanslös. I övrigt visade Karin prov på fint spelsinne, teknik och bra passningsspel.

– Det är kul med fotboll. Jag spelar på många olika positioner, bland annat målvakt, men det är som mittfältare jag trivs bäst, berättar Sturesson som liksom sina lagkompisar är inne på sitt tredje år som fotbollsspelare. Hon tränar två gånger i veckan.

Annons

– Att spela matcher och turneringar är det roligaste, menar hon.

Karin håller även på med innebandy, men sätter ändå fotbollen först i prioritetsordning.

– Jag har alltid gjort mycket mål och kan skjuta med båda fötterna!

För Karin och lagkamraterna blev det en lyckad turnering till slut, trots att lördagens tre gruppspelsmatcherna bara gav två poäng. Här mötte man bland annat finalmotståndarna Glimåkra och föll den gången med hela 2-6.

I slutspelet lossnade allt. Eskilsminne besegrades med 4-1 i semifinalen och i finalen tog HIF en gruvlig revansch mot Göingelaget via 5-0 segern. Det innebär en slutlig femteplats i turneringen.

– Vi visar att vi är bäst när det gäller, skrattar Jörgen Svensson, pappa till en av tjejerna i Hässleholms IF och för dagen även coach i laget.

– Laget tränas annars av ungdomsspelare, men eftersom de själva spelar idag, så fick jag ta hand om ledarrollen, säger Svensson. Trots en kraftig motvind var det Hässleholm som dominerade den första halvleken i finalen. Laget invaderade den offensiva planhalvan och fick till flera fina avslut. Två av dem resulterade i mål, varav det ena var ett självmål. Olyckligt för Glimåkra, desto skönare för HIF som kunde avgöra matchen i början av andra halvlek genom två snabba mål från planens två bästa spelare Karin Arvidsson och Sabina Andersson.

– Tjejerna visar upp ett härligt spel i den här matchen. Vi har många duktiga spelare i laget, men det viktiga är att alla får vara med och spela så mycket som möjligt. Alla ska få en chans att känna på bollen. Där har vi ledare en viktig roll, poängterar Jörgen Svensson.

Skånetrafiken cup är första turneringen för säsongen för HIF: s F10 lag. Nästa blir Ivars cup som arrangeras i början av augusti. I serien går det skapligt. Två segrar på fem matcher har det blivit för de gröna.

– Helgen har varit kul. Tjejerna tycker att det är roligt att spela sådana här typ av turneringar. Inställningen är verkligen på topp hos alla. Många matcher på kort tid är ett bra koncept, menar han.

Annons

FAKTA

Skånetrafiken cup arrangeras av IFK Hässleholm. 2002 års turnering för sjumannalag som pågick 15/6-16/6 var den elfte i ordningen. Sex olika klasser på pojk- och flicksidan finns representerade: P10, P11, P12, F10, F12, F14. Gruppspel följs av slutspel. Dessutom finns klassen P9 med, men här spelas bara gruppspelet. I år är deltagarantalet rekordhögt: 165 anmälda lag från Göteborg-Jönköpingsområdet och neråt i landet. Även tyska Rostock har tre lag med i turneringen. 36 av lagen bor och övernattar på Linnéskolan.

Turneringen spelas på Österås IP, Mattiasvallen, Göingevallen och i år även i Ignaberga.

22 olika planer tas i anspråk och ett stort antal funktionärer är involverade. Bland annat har 60 olika domare varit med och dömt i turneringen.

Huvudsponsor är Skånetrafiken.

Källa:Ronny Nilsson, tävlingsledare, Skånetrafiken cup.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons