Karlsson lämnar IFK Kristianstad – klar för Bromölla

HANDBOLL Peter Karlsson lämnar IFK Kristianstad. Ny klubbadress blir BSK/Bromölla AIK. – Vi är nöjda. Det är en mycket bra spelare, säger ordförande Christer Carlsson.
Sport • Publicerad 14 juni 2001

BSK/Bromölla AIK rustar för fullt inför kommande säsong.

Senast i raden av nyförvärv är den rutinerade niometersspelaren Peter Karlsson från lokalkonkurrenten och division II-kollegan IFK Kristianstad.

– Det gick snabbt och det lär inte bli några problem. Han har ett fribrev, så allt är klart, förklarar Christer Carlsson.

30-årige Peter Karlsson har flera säsonger bakom sig i både elitserien och division I. Nu blir han ett av de hetaste namnen i Bromöllas jakt på en framskjuten placering i handbollstvåan. Där kommer ett av motståndarlagen att heta – IFK Kristianstad. IFK åkte ur ettan samtidigt som Bromölla kvalade sig kvar i tvåan. I höst kommer de att göra upp om vilket lag som är bäst i trakten.

– Just nu ser vi lite hetare ut tycker jag, säger Christer Carlsson.

Bromölla har sedan tidigare gjort klart med sin före detta spelande tränare Dragan Cado, som återvänder till klubben efter ett år i IFK Karlskrona.

– Sen får vi se om han kommer att spela. Han skadade sig förra säsongen och det är inte helt klart om han kan köra igång i år. Men spelar han inte, så kommer han att fungera som lagledare.

Klart är också att Stanley Cederberg från Näsby IF har skrivit på för Bromölla.

Den snabbe kontringsspecialisten är tänkt som ersättare för kantspelaren Anders Andersson, som lämnat Bromölla för IFK Kristianstad. Stanley Cederberg har tidigare gjort sig känd som en pålitlig skyttekung i division III. Ifjol försökte han ta en plats i IFK Kristianstad, men efter ett halvår vände han hem till Näsby.

– Han kommer att bli en bra ersättare för Anders Andersson, myser Christer Carlsson.

På listan över nyförvärv finns också Fredrik Malmberg från IFK Knislinge och Dan Wallin från Karlshamn.

– Sen kan man ju räkna Roger Bondesson som ett nyförvärv. Han har bestämt sig för att komma tillbaka och satsa hundraprocentigt den här säsongen, fortsätter Carlsson.

På förlustsidan finns så här långt bara Anders Andersson. Men affären mellan Bromölla och IFK Kristianstad är fortfarande inte klar.

– De har inte hört av sig ännu, så jag vet inte hur det blir, säger Christer Carlsson. För Bromölla återstår bara att jhitta en målvakt, som ska komplettera Cebastian Bengtsson och Ingemar Westerdal.

– Vi har ett namn som ska provspela med oss imorgon och förhoppningsvis blir det klart redan då.

Har ni funderat över målsättningen den kommande säsongen?

– Nä, men klart är att serien ser betydligt vassare ut nu. Men vi siktar minst på att bli bättre än ifjol, avslutar Carlsson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.