Annons

Karlström klar för Lech Poznan

Lagkaptenen Jesper Karlström lämnar Djurgården.
Mittfältaren fortsätter karriären i Lech Poznan, topplag i den polska ligan.
"Jag känner att det är rätt steg för mig just nu men samtidigt är det väldigt tråkigt att lämna Djurgården" säger han.
Fotboll • Publicerad 2 december 2020
Lagkaptenen Jesper Karlström lämnar Djurgården. Han fortsätter karriären i Lech Poznan i polska ligan. Arkivbild.
Lagkaptenen Jesper Karlström lämnar Djurgården. Han fortsätter karriären i Lech Poznan i polska ligan. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

146 allsvenska matcher och 11 mål har han hunnit med under sex säsonger hos förra årets svenska mästare.

Nu väntar ett nytt äventyr i Polen.

Annons

"Det känns så klart bra för mig på många sätt, framför allt sportsligt där jag kommer till ett storlag i Polen som blir en ny utmaning. Jag har varit här i sex år och har fått otroligt många fina minnen, så det är självklart känslosamt att lämna och jag hoppas att jag kommer tillbaka någon gång i framtiden. Men just nu känns det här som ett bra beslut och jag tror att jag hade ångrat mig om jag inte hade tagit chansen" säger Karlström till Djurgården webbplats.

Karlström var på väg bort redan i somras, men träffade då en överenskommelse med sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren om att spela säsongen ut.

"Det har varit väldigt roligt att följa hans resa i Djurgården. Han kom till oss som ung från BP och avslutar som lagkapten och är en fantastisk kille både på och utanför planen. Så det är bara att lyfta på hatten och tacka för den här tiden tillsammans och önska ett stort lycka till med hans nya fotbollsäventyr." säger Bosse Andersson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons