Ikväll: Kb tv-sänder mötet mellan KIK och Karlskrona

Den historiska debutsäsongen i hockeyallsvenskan närmar sig med stormsteg för Kristianstads IK.
Nu är det klart att Kristianstadsbladet tv-sänder de två sista matcherna innan seriestarten.
– Det är en service till våra betalande läsare och det finns ett stort intresse för KIK, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 5 september 2019 • Uppdaterad 12 september 2019
KIK gjorde en stark insats mot SHL-laget Rögle och nu är det klart att Kristianstadsbladet tv-sänder de två sista matcherna inför starten i hockeyallsvenskan.
KIK gjorde en stark insats mot SHL-laget Rögle och nu är det klart att Kristianstadsbladet tv-sänder de två sista matcherna inför starten i hockeyallsvenskan.Foto: Lasse Ottosson

På onsdag och torsdag spelar Kristianstads IK de sista träningsmatcherna inför premiären i hockeyallsvenskan.

På onsdag, den 11 september 19.00, kommer grannrivalen Tyringe SoSS till Kristianstads Ishall och kvällen efter på torsdag, den 12 september, genrepar KIK borta mot seriekonkurrenten Karlskrona i NKT Arena med nedsläpp 19.00.

Kristianstadsbladet tv-sänder båda matcherna på kristianstadsbladet.se.

– KIK har gjort en fantastiskt prestation som gått upp i allsvenskan. Intresset verkar rekordstort och då hänger vi på. Vi behöver utveckla vår produkt, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet, och fortsätter:

– Erfarenheten säger att direktsänd sport är populärt och det är en trend som vi gärna hakar på.

Intresset för Kristianstads IK är stort inför den historiska säsongen – och KIK-ledningen fick ett nytt kvitto på det när närmare 1 200 åskådare kom för att se onsdagens träningsmatch mot SHL-laget Rögle. Ett match som samtidigt gick att se i Sportkanalen.

Att Kristianstadsbladet väljer att tv-sända de två sista försäsongsmatcherna mot Tyringe och Karlskrona välkomnas av KIK-ledningen som hoppas att det kan få fler att få upp ögonen för KIK:s allsvenska lag.

– Det är jättepositivt att fler kan ta del av matcherna. Det höjer intresset och jag fick många reaktioner från folk som satt hemma och såg vår match mot Rögle på tv. Jag tror att det kan leda till en ny publik, en ny målgrupp och att folk som inte brukar titta på hockey blir intresserade, säger Christian Falk, elitsansvarig i KIK, och fortsätter:

– Det är jätteroligt att ni gör den här satsningen.

Efter den starka insatsen mot Rögle (förlust med 2–3 efter straffar) var det redan 07.00 på torsdagsmorgonen dags för KIK-truppen att ge sig ut på nya äventyr.

Fredag och lördag spelar KIK Energie Cup i tyska Bremerhaven norr om Bremen.

17.00 på fredagen väntar Esbjerg Energy i semifinal och beroende på hur det går där möter man arrangörsklubben Fischtown Pinguins eller österrikiska VSV Villach i lördagens final eller bronsmatch.

23 spelare är med i Tyskland. Robin Axbom, som är nybliven pappa, och Mikael Johansson, som är sjuk, är kvar på hemmaplan.

Samtidigt fortsätter biljettförsäljningen inför premiärmatchen mot Tingsryd att rulla på och allt tyder på utsålt.

– Det är 30-40 sittplatser kvar och det säger en del om intresset. Till AIK-matchen (andra hemmamatchen) börjar det också hända saker, säger Christian Falk.

KIK

KIK:s försäsong

9 augusti: KIK–Mörrum 7–0

16 augusti: Troja/Ljungby–KIK 2–5 (Nelson Garden Cup)

17 augusti: Tingsryd–KIK 5–3 (Nelson Garden Cup)

22 augusti: KIK–Tingsryd 2–3

30 augusti: Herlev–KIK 3–6

4 september: KIK–Rögle 2–3 efter straffar

6 september: Esbjerg–KIK (17.00, Energie Cup, Bemerhaven).

7 september: VSV Villach/Fischtown Pinguins (16.00/20.00, Energie Cup, Bemerhaven).

11 september: KIK–Tyringe (19.00, Kristianstadsbladet tv-sänder).

12 september: Karlskrona–KIK (19.00, Kristianstadsbladet tv-sänder).

20 september: Allsvensk premiär hemma mot Tingsryd.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.