Kent-Harry sätter kungar på alla VM-lagen

Sport • Publicerad 10 januari 2011

Grupp A

Kent Harrys kommentar: En intressant grupp, den näst starkaste i VM. Frankrike, Spanien och Tyskland går vidare till mellanrundan.

Bahrain

Betyg: 1.

Kent Harry: En blåbärsnation som inte har en chans att gå vidare. Vet inte mycket om Bahrain, mer än att laget tog sig till slutspel på ett spektakulärt sätt med ett mål i slutsekunderna.

Egypten

Betyg: 2.

Kent Harry: Ett okej lag, men inte lika bra som Tunisien. Kommer inte att ta sig vidare från den här gruppen.

Frankrike

Betyg: 4.

Kent Harry: Ett av lagen som kan vinna VM. Men Frankrike har haft problem med skador och är inte lika bra som man har varit. Det gäller inte minst målvakten Omeyer. Saknar en riktigt bra vänsterhänt skytt.

Tyskland

Betyg: 3

Kent Harry: Är ofta upphaussat inför mästerskap, men lyckas sällan fullt ut. Undantaget var när tyskarna vann VM på hemmaplan med stor hjälp av svenska domare. Har haft problem med skador på nyckelspelare.

Spanien

Betyg: 4

Kent Harry: En svag fyra. Spanien är alltid svårbedömt, inte minst nu när de har bytt en del spelare. En joker i det här mästerskapet.

Tunisien

Betyg: 3

Kent Harry: Har för mig att Tunisien vann de afrikanska mästerskapen och har en del spelare i den franska ligan. 2-3 spelare håller hög klass, bland annat deras linjekille.

Grupp B

Kent Harrys kommentar: Här finns inte de riktiga topplagen. Jag tror att Norge går vidare, kanske tillsammans med Island och Österrike.

Österrike

Betyg: 3.

Kent Harry: Är bättre än man tror. Slog bland annat Island i EM-kvalet nyligen. Visade potential i sitt hemma-EM för ett år sedan. Kan överraska.

Brasilien

Betyg: 2.

Kent Harry: Är bättre med fötterna än händerna i bollsport och har ingen möjlighet att avancera. En svag tvåa.

Ungern

Betyg: 3.

Kent Harry: Är nästan med i alla slutspel, men får sällan till det. Stommen av spelarna kommer från storklubben Veszsprém, som ofta är med i Champions league. Kan gå vidare, men är inget semifinallag.

Island

Betyg: 3.

Kent Harry: Är beroende av storspelaren Ólafur Stefánsson, som är på klar nedgång i sin karriär. Dessutom sätter jag ett frågetecken för Island på målvaktssidan.

Japan

Betyg: 1.

Kent Harry: Ett av lagen som kommer att få mycket stryk i VM.

Norge

Betyg: 3

Kent Harry: En stark trea. Har en riktigt bra förstauppställning, som helt klart matchar den svenska. Men bredden imponerar inte så vi får hoppas att Robert Hedin slipper skador på nyckelspelarna.

Grupp C

Kent Harrys kommentar: En tuff grupp, där det på förhand ändå känns rätt givet vilka som tar sig vidare. Det blir Kroatien, Danmark och Serbien.

Algeriet

Betyg: 2.

Kent Harry: Tillhör de bättre lagen i Afrika men räcker inte till här.

Australien

Betyg: 1.

Kent Harry: Nästan pinsamt att laget finns med i ett VM. Riskerar förluster med 15-20 mål.

Danmark

Betyg: 4.

Kent Harry: Kommer att bäras fram av publiken i Malmö. En semifinalkandidat. Om inte Kasper Hvidt varit borta hade han och Niklas Landin utgjort det starkaste målvaktsparet i VM. Kan dock få lite problem bakåt nu när Lars Jørgensen och Joachim Boldsen har slutat.

Kroatien

Betyg: 4.

Kent Harry: Har haft samma spelare år efter år och kontinuitet är viktigt. Men jag tror ändå att laget har nått sin peak. Imponerar ofta tidigt i turneringar men har inte riktigt orken när det drar ihop sig till final. Tillhör favoriterna.

Rumänien

Betyg: 2.

Kent Harry: Vet inte mycket om Rumänien, men jag tror inte på något avancemang.

Serbien

Betyg: 3.

Kent Harry: Svårbedömt. Spelarna pendlar i kvalitet beroende på humör och dagsform. Nästa EM avgörs i just Serbien och av den anledningen är laget förmodligen redan nu extra taggat att göra bra i från sig. Kan vinna över de flesta lagen.

Grupp D

Kent Harrys kommentar: Sverige, Polen och Slovakien är de bästa lagen i gruppen.

Argentina

Betyg: 2.

Kent Harry: Har en del spelare i den spanska ligan och en riktigt bra skytt i Eric Gull. Men jag är osäker på om han spelar.

Chile

Betyg: 1.

Kent Harry: Slog visserligen ut Kuba i det panamerikanska kvalet, men det säger inte mycket. Ett stryklag.

Sydkorea

Betyg: 2.

Kent Harry: Brukar vara rätt bra i början av turneringarna, sedan tröttnar spelarna. Men Sydkorea spelar en underhållande handboll.

Polen

Betyg: 4.

Kent Harry: Jag känner de flesta spelarna väl efter mina år i Tyskland, inte minst i Rehn-Neckar Löwen. Har en fantastisk spelare i Bielecki och nu är även Tluczynski tillbaka. Kan absolut gå till semifinal.

Slovakien

Betyg: 3.

Kent Harry: Är bättre än man tror. Slog nyligen Montenegro på bortaplan i EM-kvalet, vilket tyder på kvalitet. Har en mycket duktig mittnia som styr spelet.

Sverige

Betyg: 4.

Kent Harry: Har en fått en bra lottning och kommer att lyftas fram av hemmapubliken, ungefär på samma sätt som Österrike gjorde vid EM senast. Det finns bra läge att tanka självförtroende i grundserien. Sverige kan överraska och gå hela vägen till final men vi får vara jättenöjda om det skulle bli semifinal.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.