Annons

Kent–Uffe – IFK:s nya tränarpar

HANDBOLL Fotbollslandslaget har Lars-Tommy. Nu får IFK Kristianstad sin egen variant: Kent-Uffe. Kent Lundin och Uffe Larsson är tränarna som ska leda IFK tillbaka till division I.
Sport • Publicerad 14 april 2001

Efter den så snöpliga degraderingen till division II tog det bara två veckor för IFK att lösa tränarfrågan.

Det blev gamle Uffe Larsson tillsammans med nye Kent Lundin.

Annons

–Jag har tänkt på den här lösningen sedan jag träffade Kent i höstas, säger Uffe, som själv tipsade IFK-ledningen.

Uffe Larsson brinner av revanschlusta, och för att fortsätta hade han egentligen bara ett krav:

Att IFK skulle satsa på Kent Lundin.

–Han är seriös och kan mycket handboll. Jag tror att vi kommer att jobba mycket bra ihop. Men hur IFK har råd med oss båda begriper jag inte, skojar Uffe. Kent Lundin, 28, tränade Näsby under den gångna säsongen men hans främsta merit är att han var med och tog upp Alingsås till elitserien för några år sedan.

Nu ska Kent-Uffe tillsammans få ny fart på IFK Kristianstad.

–Kent har mycket att tillföra IFK och det föll sig ganska naturligt att vi ringde och frågade honom. Intresset är ömsesidigt och jag räknar med att slutförhandla med Kent på tisdag eller onsdag, säger IFK-basen Ingvar Edvardsson.

Kontraktet är på ett år och Kent-Uffe kommer att dela på tränaransvaret. Uffe Larsson kommer officiellt att ha huvudansvaret, men uppdelningen låter man Kent-Uffe göra upp själva. –Tanken är väl att jag ska sköta matchningen av laget och att Kent först och främst ska ta hand om den fysiska biten.

–Jag känner att det var där jag misslyckades under den gångna säsongen. Jag lyckades inte riktigt få folket till att träna, säger Uffe ärligt. Där tror han att Kent Lundin kan göra stor nytta.

–Kent är seriös och skötte försäsongsträningen i Alingsås. Han ska nog få liv i IFK-spelarna också, säger Uffe.

Näsby mister sin tränarprofil och mycket tyder på att man ersätter honom med Thomas ”Mumma” Mårtensson och Goran Kokic.

Annons

Kent Lundin byter trean mot tvåan och uppdraget är glasklart: att leda IFK tillbaka till elithandbollen.

–Vi håller dom med spelare, men målsättningen är att IFK ska vara i elitserien inom fem år och då ska huvuddelen av spelarna vara egna produkter, säger Ingvar Edvardsson. Uffe Larsson har inte lika bråttom.

Först och främst vill han se till så IFK kommer tillbaka till division I.

–Det känns som man har saboterat allt igen. Det som hände när vi tog steget upp i ettan är historia. Nu är vi tillbaka på ruta ett, säger Uffe som inleder sin tredje säsong som IFK-tränare.

Och han vill ha en attitydförändring hos vissa spelare.

–Man måste få bort den där Kristianstadsmentaliteten. Att ta på den gula tröjan och sen gå och glassa på stan, det håller inte.

–Och det räcker inte att träna två gånger i veckan. Man måste upp på tio-tolv träningstimmar i veckan, menar Uffe.

På spelarsidan är det relativt lugnt. IFK-ledningen har inlett samtal med spelarna och det största frågetecknet är Björn Lindbergh som uppvaktas hårt av Olympic/Viking.

FOTNOT: Bladetsporten har förgäves sökt Kent Lundin för en kommentar.

Av Patrick Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons