Annons

Kent-Uffe sprack – Lundin till Vinslöv

HANDBOLL IFK Kristianstad drömde om två tränare. Uffe Larsson och Kent Lundin. Det blev bara råd till en. –När vi räknade på det blev det lite väl dyrt med två tränare i division II, förklarar IFK:s ordförande Ingvar Edvardsson.
Sport • Publicerad 23 april 2001
Det blev inget av med tränarsamarbeter Kent Lundin/Uffe Larsson i IFK Kristianstad. Lundin tränar nästa säsong istället Vinslöv.
Det blev inget av med tränarsamarbeter Kent Lundin/Uffe Larsson i IFK Kristianstad. Lundin tränar nästa säsong istället Vinslöv.Foto: Tränar Vinslöv.

Det var Uffe Larsson som lanserade idén med Kent-Uffe, men ställde sig samtidigt frågande om skuldtyngda IFK verkligen hade råd med två tränare.

Det hade man inte...

Annons

–Tyvärr, tyvärr…jag fick i uppdrag att ro det i hamn, men det gick tyvärr inte fullt ut, suckar Ingvar Edvardsson. Kent Lundin kommer nu i stället att ta hand om Vinslövs HK och Uffe Larsson blir ensam tränare i IFK.

–Kent Lundin hade inga orimliga ekonomiska krav, men när vi räknade på det hela kom vi fram till att det skulle bli för dyrt med två tränare, säger Ingvar Edvardsson.

Klart är att Uffe Larsson fortsätter och att IFK nu måste se sig om efter en ny hjälptränare.

Mycket tyder på att man kommer att rekrytera inom egna leden.

–Vi har styrelsemöte på tisdag och jag kommer att ta upp frågan då, säger Ingvar Edvardsson som har ett namn.

–Martin Erlandsson, som spelar i farmarlaget och hjälper till i juniorlaget, ser jag som ett stort ledarlöfte. Han är en superbra kille, han är ambitiös och känns som ett starkt alternativ, säger Edvardsson.

På spelarsidan är det nu mer eller mindre klart att veteranmålvakten Artur Zareba försvinner efter bara en säsong i IFK-målet.

–Zareba kostar helt enkelt för mycket, säger Ingvar Edvardsson.

–Men vi har två bra målvakter i Ted Hermansson och Petter Rankell. I IFK beklagar man att man inte lyckades lösa Kent Lundin-affären.

Desto gladare är man i Vinslövs HK.

Annons

Klubbens ordförande Sonny Månsson fick i lördags klartecken av Kent Lundin att bli ny tränare för klubben efter Conny Jönsson.

Givetvis är Sonny Månsson storbelåten med att så snabbt ha löst tränarfrågan.

–När Conny Jönsson ganska tidigt meddelade att han ville sluta – man hade hoppats på ett år till – tog jag kontakt med Kent Lundin och Näsbys ledning. Kent var spelarnas främste förespråkare. Givetvis hade jag även andra trevare ute. Kent lovade ge besked under veckan och höll ord.

Även Kent Lundin är glad efter sitt besked. Det har varit några dagars vånda hur det skulle bli. Näsby, som han tränat under ett år, var också med i bilden men den klubben släppte han ganska tidigt.

–Det känns bra. Nu ser jag fram emot att få komma igång i Vinslöv.

Av Patrik Persson och Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons