KFF får inga pengar för "Boven"

FOTBOLL Andreas Svensson skrev på för Ängelholms FF. Kristianstads FF får inte en krona i ersättning för övergången. – Det visste vi om, så det kommer inte som någon chock, säger fotbollsbasen Stefan Olsson.
Sport • Publicerad 12 november 2001

Han är spelaren som alla valde att rata. Men efter en stark säsong med Kristianstads FF i tvåan slogs plötsligt klubbarna om honom.

Det nyblivna superettanlaget Ängelholms FF har haft Andreas Svensson på önskelistan i ett par månader och nu är övergången klar.

– Det känns skönt. Nu kan jag koncentrera mig på att spela fotboll igen, säger ”Boven” som skrivit på ett tvåårskontrakt.

I Kristianstads FF har man ingen större anledning att jubla efter flytten.

Andreas Svenssons övergång till Ängelholm ger nämligen inte en enda krona i ersättning. ”Boven” hade ett fribrev och kunde fritt lämna KFF efter sin kontraktstid.

– Det stämmer. Vi hade inte räknat med att få in några pengar, säger Stefan Olsson. KFF:s ekonomi är fortfarande ansträngd och några större summor på spelarövergångar lär inte strömma in under vinterhalvåret. Flera av spelarna i truppen tillhör andra klubbar och idagsläget är det bara Mikael Thomassons eventuella övergång till Öster som ser intressant ut ur ekonomisk aspekt.

För Ängelholms FF – som inte har någon möjlighet att satsa stora pengar på etablerade stjärnor – var förstås värvningen av ”Boven” välkommen.

– En spelare vi behöver. Han är lång, fysiskt stark och gjorde många mål i Kristianstad, säger sportchefen Per Flink till Kvällsposten. Andreas Svensson studerar och bor i Halmstad och han kommer att pendla till sin nya klubb.

nVad vet du om dina nya lagkamrater?

– Vi har ju mött dem med KFF, så jag kan de flesta spelarna. Där är fyra, fem stycken som är riktigt bra. Klubben har insett att det är stor skillnad mellan tvåan och superettan och de jobbar på att bredda organisationen, så det ser bra ut, säger Andreas Svensson

nHur bedömer du era möjligheter i superettan?

– Svårt att säga. Men med lite flyt så ska det nog gå ganska bra, avslutar Andreas Svensson.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.