KFF klarade prövningen

Fem spelare avstängda och tre ordinarie skadade – ändå blev det bortaseger för KFF mot spelskickliga Qviding. ”Det här känns underbart. Vi visade vilja och mod i dag”, sa Egzon Sekiraca, som gjorde matchens enda mål.
Sport • Publicerad 30 juni 2014

Tränaren Christian Carlsson var ett enda stort leende efter matchen.

– Vi visste att det här skulle bli en tuff match. Fem av våra startspelare i dag har inte fått mycket speltid den här säsongen. De gjorde det fantastiskt bra, sa han.

Den här gången tog det inte många minuter att lista ut Carlssons taktik och matchplan. Lågt försvarsspel, disciplinerat positionsspel och låt Qviding få stå för bollinnehavet.

– Med undantag från några gånger i första halvlek tycker jag vi lyckades fantastiskt bra med vårt låga och aggressiva försvarsspel, sa han.

Straffräddning

Det började dock inte så bra. Redan i den 14:e minuten fick Qviding en straff efter att Tomislav Kolobaric lite onödigt – sparkat ner en Qvidingspelare långt ut i straffområdet.

En straff som dock målvakten Mirza Selimovic räddade med en benparad.

KFF:s bästa och enda målchans i första halvlek var en frispark signerad Nahom Girmai, som tvingade Qvidings målvakt Nicholas Sharro till en vass räddning.

Taktisk succé

Matchbilden i början av andra halvlek var identisk med hur det såg ut i första halvlek. Qviding hade överlägset mest boll, men skapade inte speciellt många farligheter.

– Vi gick inte bort oss någon gång den här matchen och då fick Qviding svårt att komma igenom. Jag måste säga att det här känns som en taktisk seger, sa KFF-tränaren.

Egzon Sekiraca segermål kom i den 67:e minuten. Sekiraca fick bollen på sin vänsterkant en bit utanför straffområdet, tog ett par steg närmare målet, och dunkade sen in bollen i målvaktens bortre burgavel.

– Jag siktade mot målvaktens bortre hörn. Det är inte första gången som jag sätter den där, sa Sekiraca med ett leende.

”Speciell seger”

Resten av matchen var en enda lång Qvidingpress. Men några direkta farligheter skapade inte hemmalaget.

– Med tanke på alla spelare vi saknade i dag så känns det här som en speciell seger, sa Egzon Sekiraca.

Skadelistan till den här matchen bestod av André Möllestam, Adam Berner och Momma Al-Farhan. Avstängda var Henrik Fribrock och Andreas Grahm (rött kort senast mot Oskarshamn), samt William Möllestam, Joel Nilsson och Emanuel Svensson (tre gula kort).

Till nästa match mot Utsikten är Albert Ejupi avstängd, efter att han dragit på sig sitt tredje gula kort mot Qviding.

Josefine Gustafsson
Lars Andersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.