KFF-målvakt tog priset

Hyllad på Råsunda – och utbuad av Black Army. 14-årige Kristianstadsgrabben Max-Ludwig Gustafsson stod i centrum i det allsvenska mötet mellan AIK och Malmö FF i söndags.
Sport • Publicerad 3 augusti 2004

Sex talanger från Kristianstads FF fick nyligen chansen som sommarproffs i allsvenska storklubben Malmö FF.

Bara en fick möjlighet att åka med MFF:s P90 till Samspel Svealand Cup i Stockholm.

14-årige Max-Ludwig Gustafsson fick chansen – och tog den.

Malmö FF vann och den inlånade målvaktstalangen från Kristianstads FF utsågs till turneringens bäste målvakt.

– Det här är det största jag har varit med om hittills i min fotbollskarriär, säger Max-Ludwig, som landade i Kristianstad i går igen – trött men lycklig. Det har varit omtumlande veckor för KFF-målvakten och i söndags var det dags för själva finalen.

Prisutdelningen.

Den skedde på nationalarenan Råsunda i samband med allsvenska mötet AIK–Malmö FF och inför 15 254 åskådare fick Max-Ludwig Gustafsson från Kristianstad ta emot priset som turneringens bästa målvakt.

Han gjorde det under applåder och burop.

När Max-Ludwig steg fram buade nämligen den stora Black Army-klacken.

– Då fick man titta åt ett annat håll. Han stod samtliga matcher när Malmö FF tog sig till final i turneringen i Viksjö utanför Stockholm. I semifinalen besegrades AIK med 2–0 och Max-Ludwig Gustafsson knep en straff.

I finalen vann Malmö FF mot IFK Norrköping på straffar.

Och succén innebär garanterat ett fortsatt samarbete med Malmö FF.

– Jag ska nog ner och träna med Malmö i höst och sedan ska jag eventuellt åka med på någon cup också framöver, säger Max-Ludwig, som tillhör Kristianstads FF:s 14-årslag. KFF-målvakten jobbar sedan en tid tillbaka även med MFF:s målvaktstränare Mats Svensson genom Sweden Football Institute.

– Jag har tränat där hela vintern och ska ner till Åhus på måndag när Sweden Football har en camp på Furehov, säger Max-Ludwig.

– Mats Svensson har hjälpt mig en bra bit på vägen, men jag har haft rätt mycket hjälp från klubben också.

I KFF tränas han av sin morbror, målvaktstränaren Niklas Gunnarsson.

– Det är roligt att det har gått så bra för Ludde. Jag har tränat honom sedan han var sex år gammal, säger Niklas Gunnarsson.

Fotnot: KFF-spelarna som var sommarproffs hos Malmö FF var: Mirsa Savic, 15, Agron Fettahu, 15, Andreas Stjärnqvist, 15, Blerdi Behrami, 14, Jimmy Rosander, 14 och Max-Ludwig Gustafsson, 14.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.