Annons

KFF överklagar

FOTBOLL För en och en halv vecka sedan spårade matchen i pojkallsvenskan mellan Kristianstads FF och Malmö FF ur. Fyra spelare i MFF fick rött kort och domaren Henrik Reffers avbröt matchen. Igår föll Svenska Fotbollförbundets dom: Matchen slutar 1–2 till Malmö – det resultat som gällde när domaren bröt matchen.
Sport • Publicerad 13 september 2001

– Domaren gjorde fel när han bröt matchen. Det står i reglerna att ett lag får spela med sju spelare på plan, däremot inte sex, säger Göran Nilsson i förbundets tävlingsutskott som var med och fattade beslutet.

– Därför beslöt vi att resultatet skulle förbli oförändrat.

Annons

Trots att den inte var färdigspelad?

– Ja, det återstod bara 28 sekunder, säger Göran Nilsson.

En match behöver alltså inte spelas färdigt?

– Nej, men det får man givetvis bedöma från fall till fall...

I Kristianstads FF är man givetvis inte nöjda och definitivt överraskade över tävlingsutskottets beslut.

– Vi kommer att överklaga. Matchen var ju inte färdigspelad, säger lagledaren Stefan Persson. KFF har tre veckor på sig att överklaga beslutet och det tänker man alltså göra.

Vad tror du om klubbens chanser att få rätt?

– Det kan jag egentligen inte uttala mig om, men eftersom domaren har gjort ett fel och det är det vi tagit ställning till så har jag svårt att tänka mig ett annat beslut än det vi fattat, säger Göran Nilsson.

Hade klubbarna inte kommit med något tillägg till domarens rapport?

– Malmö FF hade svarat kortfattat, men det var inget som hade någon direkt betydelse när vi fattade beslut. Däremot hade Kristianstad inte svarat.

Annons

Behandlade ni även de två grova utvisningarna mot malmöspelarna?

– Nej, det sköter helt och hållet Blekinge Fotbollförbund och jag vet inte om dom fattat beslut i frågan ännu.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons