Annons

KFF slog KFF i finalen

FOTBOLL ÖNNESTAD. JC–cupen, tidigare Rabbit cup, håller ställningarna som en av Skånes större. Femtonde upplagan på idylliska Önnevallens nio planer lockade precis 100 lag, fördelade med 29 i P 10, 30 i P 11, 28 i P 12. fem F 10 och åtta F 12.
Sport • Publicerad 12 juni 2001

I F 10 spelade de fyra lagen i serieform, alla övriga åldersgrupper inleddes med gruppspel med fyra eller tre lag.

I P 12 dominerade Kristianstads FF. Både lag I och Lag II vann sina grupper men inte med maximala nio poäng.

Annons

I slutspelet slog lag I ut Oxie med 2–1, Åhus med 4–3, S Sandby i semifinalen med 4–1 och i finalen KFF lag II med 5–3.

Lag II slog i slutspelet ut Bjärlöv med 7–1, Tollarp med 5–0 och Nosaby med 1–0 i semifinalen innan man stötte på patrull mot sina klubbkompisar. Husie blev i år bästa klubb och stoppade därmed Oxie som hade två inteckningar i vandringspriset.

De båda grannklubbarna i närheten av Malmö drabbade samma i två finaler och båda gångerna drog Husie längsta strået och jublet steg i höjden.

I P 10 slog Oxie ut Vinslöv i semi med 2–1 medan Husie eliminerade Kristianstads FF II med 4–0. Finalen vann sedan Husie med 2–0.

Kristianstads FF var i semifinal även i P 11 men förlorade mot Oxie med 0–2, I den andra semin slog Husie Brunnby II med 2–1 för att sedan vinna finalen mot Oxie med 6–5.

På flicksidan återkom de lokala framgångarna. De fyra lagen i F 10 möttes alla mot alla med Kristianstad/Wä DFF som segrare i de tre matcherna med 14–0. 7–0 blev det mot Bjärlöv som dock vann de andra matcherna och blev

tvåa. Ettan och tvåan möttes i finalen och här vann Kristianstad/Wä på nytt, nu med bara 2–0.

F 12 inledde med spel i två grupper. Lörby vann grupp I och Husie grupp II.

Det var nu som tvåorna i grupperna, Bjärnum och Önnestad steg fram. Bjärnum slog ut Lörby med 3–2 och Önnestad betvingade Husie med 1–0. Två jämna matcher alltså och det blev det också i finalen där Bjärnum till hemmasupporternas förtvivlan vann med 3–2.

Av Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons