Annons

KFF utan Blennborn i premiären

Sport • Publicerad 14 april 2001

FOTBOLL. Richard Blennborn ännu inte spelklar.

Robin Nennesson skadad.

Annons

Kristianstads FF får klara sig utan sina två nyförvärv, Richard Blennborn och Robin Nennesson, i seriepremiären mot Ljungby 22 april.

–Ja, tyvärr verkar det så. Blennborn blir inte spelklar och Robin Nennesson kan knappast spela, suckar KFF-tränaren Lars-Göran Edfors efter 2_2 (1_2) i genrepet mot div. II-kollegan Nyköping.

Anledningen till att Blennborn inte blir klar till div. II-premiären beror på att Boden inte vill betala vad KFF kräver för Mattias Rosen.

–Boden vet vad som gäller, vad vi vill ha för ”Rossi”. Men så länge de velar och gör allt för att förhala affäeren, så länge kan vi inte heller lösa Richard Blennborn. Vi behöver hela enkelt pengarna för ”Rossi” för att kunna lösa Blennborn från Bräkne Hoby, förklarar KFF:s fotbollsbas, Stefan Olsson.

Att Boden inte verkar ha någon större brådska med att lösa ”Rossi” kan möjligen bero på att de inte börjar seriespelet förrän den 5 maj ...

När det gäller Robin Nennesson är det skadan i förra träningsmatchen mot Perstorp som fortfarande spökar.

Robin fick en kraftig stukning i ena foten. Han tränar visserligen på egen hand, men jag räknar inte med honom redan i premiären. Jag ser det som ren bonus om han kan spela mot Ljungby, säger Lars-Göran Edfors.

De 2–2 mot Nyköping, då?

Jovars, med tanke på de vidriga yttre förutsättningarna, en iskall nordan och en något tuvig plan (träningsplanen på idrottsplatsen) ,och inte minst det faktum att flera av de säkra korten saknades, bland andra Andreas ”Boven” Svensson och Anders Swahn, så kan KFF-tränaren vara ganska nöjd med genrepet.

–Tycker vi jobbade oss in fint i matchen. Positivt också att vi två gånger hämtade upp underlägen. Med lite tur kunde vi ju också fått ett segermål på sluttampen. Chanser saknades ju inte, påpekade Edfors nog så riktigt.

Annons

Richard Blennborn visade med sin fantasi och spelskicklighet att han blir en förstärkning, och Markus Svensson är nära nog perfekt i rollen som balansspelare på mitten.

Tilltänkta mittfältet med förutom ”Macke”, Robin Nennesson, Richard Blennborn och Anders Swahn går minsann inte av för hackor!

Kristianstads FF–Nyköping 2–2 (1–2)

Målen: 0–1 (4), 1–1 (6) Markus Svensson, straff, 1_–2 (33), 2_–2 (76) Peter Martinsson.

Leif Westerhede FOTBOLL. Oturen tycks aldrig ta slut för Näsby-mittfältaren Kim Lindström.

I fjol spräckte han mjälten i genrepet inför seriepremiären.

I går, i årets sista träningsmatch, fick han åka till sjukhuset för att sys sedan han träffats av dobb som rev upp ett stort djupt sår på benet.

–Kim har verkligen otur, han har varit mycket skadad i vinter och detta var bara hans andra träningsmatch i år.

–Men jag räknar med att han är okej igen om ett par dagar. Han är med i truppen till premiären, säger tränaren Peter Persson.

Näsby vann genrepet mot division IV-laget Osby med klara 3–0 (1–0) och det var bud på fler mål.

Annons

Näsby skapade gott om målchanser och kostade även på sig att bränna en straff.

–Det kunde blivit både 4–0, 5–0 och 6–0. Det såg riktigt bra ut faktiskt, säger Persson.

Näsby kom till spel utan Robert Wanstadius och Martin Eriksson, båda sjuka, men räkna med dem i hemmapremiären mot Nässjö på lördag.

–Ja, ”Robban” och Martin går in i laget, säger Peter Persson som i stort sett har premiärlaget klart.

–Det är mest på mitten jag är lite osäker. På innermittfältet har jag tre spelare som krigar om en plats.

Joel Nilsson behöver inte vara orolig för sin plats. Den gänglige mittfältaren/anfallaren var bäst på plan mot Osby och kryddade insatsen med två mål.

Näsby IF–IFK Osby 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 Joel Nilsson, 2–0 Joel Nilsson, 3–0 Andreas Lindau.

Patrik Persson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons