Annons

KFUM Basket blir C4 Kings

BASKET KFUM Basket lämnar Härlövshallen och byter namn. Imorgon är det stor premiär i Idrottshallen för C4 Kings. – Det kommer att bli en helt annan inramning än vad vi är vana vid, säger ordföranden Karin Selander.
Sport • Publicerad 29 september 2001

KFUM Basket fortsätter sin satsning. Nu är det klart att klubbens herrlag flyttar in i idrottshallen i Kristianstad.

– Det är ett lyft både för oss och publiken. Det var många som hade svårt att hitta ut till Härlövshallen. Det kommer att kosta mer än tidigare, men det tycker vi att det är värt, förklarar Karin Selander. Imorgon spelas den första matchen i den nya hemmaarenan. Herrlaget som numera går under lagnamnet C4 Kings tar emot Sanda Basket i division II-premiären.

Annons

– Det kan bli en intressant match. Sanda är ett gäng från basketgymnasiet i Jönköping, fortsätter Selander.

C4 Kings tränas i år av duon Johan Lindgård och Anders Jakobsson. Lindgård är lagets bäste poängplockare och Jakobsson är Halmstadsveteranen med landslagsmeriter som nu väljer att pendla till Kristianstad.

– Han ska spela en del också. Vi är väldigt glada för att han valt oss, säger Selander.

Vem som ska coacha laget under matcherna är däremot fortfarande oklart.

– Ingenting är klart och det är naturligtvis inte bra. Men vi hoppas att det löser sig.

nVad har ni för målsättning den här säsongen?

– Vi vill göra en bra säsong, men att gå upp är inte vår målsättning. Man ska komma ihåg att vi har många nya unga spelare, säger Selander. Talangerna Jacob Haglund och John Wahlby, båda 17, är två av namnen som nämns som heta uppstickare i C4 Kings. Tillsammans med nyckelspelarna Johan Lindgård, Thomas Ringberg, Rickard Svenesson och Chris Lindqvist och den övriga truppen ska de vara med och utmana division II-konkurrenterna från Skåne, Blekinge och Småland.

Det finns en hel rad med ungdomar som tidigare spelade med juniorlaget East Meadows som knackar på dörren till A-laget.

– De spelar i vårt B–lag som spelar i division III. Spelarna kan pendla mellan de båda lagen utan några problem.

FOTNOT: C4 Kings division III-lag och damlaget C4 Queens spelar sina matcher i Härlövshallen.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons