KFUM dominerade i Bjärnumsträffen

Vilken uppvisning av KFUM Kristianstads pingislirare i 32:a upplagan av Bjärnumsträffen.
Sport • Publicerad 9 mars 2008

Det blev KFUM-guld i inte mindre än åtta av sammanlagt 15 olika tävlingsklasser. I några av seniorernas klasser var det till och med dubbelt KFUM i topp, i de två yngsta pojkklasserna femdubbelt KFUM i topp.

Förutom en mängd individuella priser tog KFUM överlägset hem lagpriset, för övrigt för fjärde året i följd – hade 117 poäng mot 29 för tvåan Hylta och 28 för trean Ljungby.

Martin Lovén, tvåa på den svenska Top-12-tävlingen för några månader sedan, var outstanding. 15-åringen förlorade inte en enda match, vann herrarnas två tyngsta klasser, klass 1 och 2, och dessutom dubbeln tillsmmans med Benny Nilsson.

Keith Olsson, en av Bjärnums-ledarna som varit med under alla åren av Bjärnumsträffen, öste stort beröm över KFUM Kristianstad i allmänhet, Martin Lovén i synnerhet.

– Jag har inte varit med om att en 15-åring vinner de två tyngsta herrklasserna och dessutom dubbeln. Men grabben spelar fantastiskt bra, verkar ha ett bra psyke – klarar av att vända svåra underlägen till seger. Han kan bli något alldeles extra. Naturligtvis myste Martin Lovén, när han till slut slog in sista matchbollen mot förre klubbkompisen, Daniel Gunnarsson, numera i Hylta, i finalen av klass 2.

– Att komma hit och sopa hem rubbet är toppen av allt. Har inte haft större framgångar tidigare i någon annan turnering. Men jag hade många svåra matcher före de avgörande matchbollarna i samtliga tre klasser jag deltog i och vann.

– I kvartsfinalen i klass 2 låg jag under med 1–2 mot Hyltas Örjan Gunnarsson men lyckades vända. I finalen mot Örjans son Daniel förlorade jag första set men vann sedan resten efter bra spel, 11–9, 11–7, 11–8. Har aldrig vunnit över Örjan och Daniel Gunnarsson förrän här i Bjärnum.

– Finalmatchen i dubbel mot klubbkompisarna Jonas Fasth/Patric Nilsson blev också dramatisk. Vi låg under med 1–2 men lyckades samla ihop spelet och vann sedan de två sista med 11–8, 11–7.

Förutom seriespelet i KFUM väntar en turnering i Landskrona och slutspelet i lag-SM för pojkar 15. Till hösten väntar utbildning på bt-gymnasiet i Eslöv tillsammans med klubbkamraterna Jimmy Tay och Benny Nilsson.

I klass 3 fick äntligen den rutinerade Örjan Gunnarsson stiga upp överst på prispallen. I semifinalen vann han en hård match mot Patric Nilsson, KFUM efter 11–8 i femte och avgörande set. I finalen besegrade han en annan KFUM-spelare Leslie Luu med 3–1. 44-åringen svarade för övrigt för en mycket stark avslutning på söndagen och var således nära att stjälpa Martin Lovén i kvarten i klass 2.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.