Annons

KHK klart för kvartsfinal: Blir väl nån pilsner

Kristianstad HK är vidare till kvartsfinal i Challenge Cup. Detta efter seger med 27–18 i returen mot Azeryol Handball Club. KHK var inte i närheten av att tappa sin sjumålsledning från i fredags.
– Jag tycker det är starkt av oss att vinna så pass övertygande, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert.
Enda smolket i glädjebägaren var att skyttedrottningen Asli Iskit fick ledas ut med en fotskada.
Handboll • Publicerad 3 februari 2018 • Uppdaterad 4 februari 2018
Asli Iskit hann med att göra fem mål innan hon tvingades halta ut med en skadad fot.

KHK fick bästa tänkbara start på matchen då man tidigt sprang ifrån i målprotokollet. När Maja Hansson kontrade in 4–1 till KHK så slängde Azeryols coach in timeoutkortet.

Det hjälpte föga. Fem minuter senare stod det 7–2 till gästerna från Sverige och Kristianstad.

Annons

– Det kändes jäkligt bra att vi fick en så pass bra start, det mesta gick med oss i början. De hade ju trots allt några skott i ribban som studsade rakt ut till oss så att vi kunde kontra direkt, säger Ulf Schefvert.

Visserligen gjorde Azeryol tre raka mål fram till 5–7 men hemmalaget sprattlade bara tillfälligt.

KHK rann ifrån till 11–6 och ledde med stabila 12–8 i paus. Och med tanke på att man hade 30–23 att gå på från fredagens match så kändes det här dubbelmötet nästan avgjort redan i halvtid.

– Vi är inte vana vid såna här situationer och hur ska man egentligen agera när man har en sjumålsledning att gå på? Men tjejerna gjorde det riktigt bra, det är inte så lätt att vinna två matcher så pass enkelt här nere, säger KHK-tränaren.

– De leder ju trots allt ligan här och hade en del giftiga spelare, bland annat deras högernia som vi hade problem med i båda matcherna.

Ulf Schefvert var nöjd och belåten efter den lyckade trippen till Azerbajdzjan.

Schefvert hade också en tydlig åsikt när det gällde förmågan att ta tillvara på fredagens match.

– Vi lärde oss mer av dem än de lärde sig av oss.

Kan du utveckla?

– Vi hade koll på att de hade en ganska bra vänstersexa och att vi skulle låsa henne. Sen hade de väldigt långa linjespelare så där var det viktigt att försvaret hade händerna högt uppe. Vi upptäckte också att deras nior gick väldigt mycket inåt i banan.

Efter 12–8 i paus blev det inte direkt jämnare efter pausvilan. KHK utökade sin ledning i takt med att minuterna tickade på och när Sarah Carlström drog in sitt femte mål i matchen var ledningen uppe i tio mål, 22–12. Klasskillnaden var total.

Annons

Ulf Schefvert roterade runt i laget och alla fick därmed nyttig speltid.

– Det var roligt att alla fick spela.

Det enda tråkiga för KHK var att turkiska skyttedrottningen Asli Iskit landade illa på ena foten och fick ledas av planen i inledningen av den andra halvleken. Det var vid ställningen 13–8 till KHK som Iskit hoppade upp och smällde dit 14–8 som olyckan var framme. På reprisen såg man att Iskits fot vek sig på ett otäckt sätt vid landningen. Modou Colley i KHK:s ”med-team” var snabbt inne på planen och lindade om Iskits fot. Vilken typ av skada det är dock svårt att sia om just nu. För Iskits och KHK:s skull rör det sig bara om en stukning.

– Hon låg kvar bredvid bänken efteråt så det var inget sjukhusbesök eller så. Jag kan förstås inte veta, men känslan var att det bara rörde sig om en vrickning. Men vi får såklart avvakta och se vad undersökningen säger.

KHK stannar kvar i Baku under lördagsnatten och flyger hem på söndagsmorgonen.

– Någon pilsner rinner väl ner. Och sen har de lovat att bjuda på champagne på hotellet.

Du ska inte ut och göra Baku i kväll då?

– Jag är för gammal för sånt. Men jag unnar tjejerna att fira litegrann, det är de värda.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons