Annons

KIK bjuder inte på något i år

Kungälv mot Kristianstad. Botten mot toppen. Och visst vann KIK. Matchen slutade 3–0 (0–0, 3–0, 0–0). ”Vi vinner, vi håller nollan – då får man vara nöjd”, säger tränaren Mikael Tisell.
Sport • Publicerad 3 november 2011

KUNGÄLV. Att det skiljde 22 poäng mellan lagen såg man dock inte mycket av under matchen – framför allt inte i den första perioden. Hemmalaget var hetare, rappare och vassare. 0–0 var smickrande siffror för KIK efter den första perioden. En period som präglades av ”torkarbladshockey”. Fram och tillbaka utan någon som helst struktur.

– Jag tycker trots allt att vi gör en samlad period. Vi går inte bort oss och bjuder inte på några chanser, säger tränaren Mikael Tisell.

Annons

Och där har ni styrkan med årets upplaga av KIK. Ett lag som håller ihop defensiven och släpper till väldigt få målchanser. KIK har släppt in 21 mål på 15 omgångar. Ett makalöst facit.

Jumbolaget Kungälv har inte samma disciplin och trygghet. Deras facit är 65 insläppta på lika många matcher.

Effektiva KIK

I andra perioden tog serieledarna tag i spelet och det var tredjefemman som visade vägen. Jesper Wärvik pricksköt in 1–0 i krysset.

Backen Peter Rooth ökade på till 2–0. Och sen visade Marcus Waldenhagen hemmapubliken hur en måltjuv agerar. Fräckt snodde han pucken vid offensiva blå, sköt ett skott som Arvid Ljung klarade, men returen var Waldenhagen först på. 3–0 och matchen var stängd.

– Vi har åtta puckar på mål i andra perioden, tre går in. Det är effektivitet, säger Tisell.

Skapade energi

I den tredje perioden borde KIK utökat ledningen. Mattias Pettersson hade ett jätteläge, men sköt pucken utanför trots att kassen var helt övergiven.

Vidare så hade Joni Lindlöf en puck i stolpen.

Och så var det det här med powerplay. Trots spel i tio minuter med en man mer så lyckades KIK inte få in pucken. Backen Anton Mylläri var närmast med två klockrena ribbträffar.

Annons

– Jag tycker powerplay-spelet är på gång. I dag vårdare vi pucken och kom till bra lägen. Jag är inte orolig, fortsätter vi så här så kommer också utdelningen, säger Mikael Tisell, som hade vaskat om en del i formationerna.

Bland annat var Johan Andersson tillbaka med Jens Svensson och Marcus Waldehagen. Joni Lindlöf fick kliva ner i fjärdekedjan.

– Jag vill få mer energi, och jag är nöjd med utdelningen. Lindlöf skapade ett par vassa chanser.

I morgon kväll väntar ett hett toppmöte med Kallinge/Ronneby. En match som kittlar.

– Nu har vi känt på varandra ett par gånger, så förmodligen blir det något lugnare den här gången. Men säker kan man aldrig vara, ler Mikael Tisell.

INTERNAL INTERNAL
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons