Annons

KIK-forward lämnar – klar för dansk klubb

20-årige dansken Rasmus T. Andersson lämnar KIK. Andersson har skrivit på för den danska klubben Rungsted Seier Capital för resterande del av säsongen.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 31 januari 2018
Rasmus T. Andersson blir inte kvar i KIK.
Rasmus T. Andersson blir inte kvar i KIK.Foto: Bosse Nilsson

Rasmus T. Andersson värvades till Kristianstads IK från HV71:s J20-lag. Där hade dansken öst in poäng och var redo för sin för första säsong som senior.

I KIK fick dansken hyggligt med speltid i höstas, men efter jul och nyår har istiden varit minimal. När KIK under förra veckan var på turné i Norrland fanns inte dansken med i truppen.

Annons

Nu står det klart att nya äventyr väntar för 20-åringen. Det blir spel i den danska ligan där tabellsjuan Rungsted Seier Capital blir forwardens nya klubbadress, rapporterar den danska klubben på sin webbsajt.

– Vi har under en tid sökt en lösning för Rasmus. Han är i den åldern där han behöver få mycket istid och fortsätta att utvecklas. Jag önskar honom lycka till i Rungsted, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till Bladetsporten.

Rasmus T. Andersson gör sin första träning med Rungsted på torsdagen och debuten kan komma på fredag, borta mot Ålborg. Kontraktet gäller över resterande del av säsongen.

I KIK-dressen blev det 13 poäng (6+7) på 24 matcher.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons