KIK gör en nystart med helt ny ledning

Kristianstads IK får en ny ordförande. Igår presenterades Staffan Johansson som efterträdare till Bo Walter.
Sport • Publicerad 19 mars 2008
Staffan Johansson (mitten) blir ny ordförande i Kristianstads IK. Stig Norberg (vänster) och Mats Larsson (höger) tar plats i styrelsen. BILD: BOSSE NILSSON
Staffan Johansson (mitten) blir ny ordförande i Kristianstads IK. Stig Norberg (vänster) och Mats Larsson (höger) tar plats i styrelsen. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Efter en turbulent säsong gör Kristianstads IK en nystart.

Den 31 mars väljs en helt ny styrelse för division I-klubben.

Ordförande blir nöjesprofilen och före detta Glimmabasen Staffan Johansson.

- Det här är en klubb med stor potential som jag ser fram emot att jobba med. Det KIK framförallt behöver är lugn och ro och det hoppas jag att vi i den nya styrelsen kan vara med och skapa, säger han.

Hur länge har du varit aktuell för posten?

- Jag har fått frågan några gånger. Det som fick vågen att väga över var när Nisse Nilsson blev klar som tränare. Vi känner varandra bra sedan länge.

Vad säger grannarna uppe i Glimåkra när de läser att du blir ny ordförande i Kristianstads IK?

- Haha, det är väl en och annan som blir lite förvånad. Men jag tror inte att det är någon som tycker att det är speciellt konstigt. Inför nästa säsong kommer styrelsen att bantas från sju till fem ledamöter.

Fyra av namnen presenterades på en presskonferens i Ishallen i går.

Förutom Staffan Johansson handlar det om de tunga företagarprofilerna Stig Norberg, Mats Dahlman och Mats Larsson.

En vakant styrelsepost återstår att tillsätta.

- Här finns goda förutsättningar för att skapa bra ishockey och det är därför jag - och säkert de andra också - väljer att ta det här uppdraget. Vi gillar och bryr oss om KIK precis som många andra, säger Stig Norberg.

Supportrarna drömmer om allsvenskan. Är det dit ni ska föra KIK?

- Vår främsta uppgift är att skapa stabilitet. Har man det så finns det också förutsättningar för att göra bra resultat. Men vi börjar inte prata om allsvenskan nu. Avgående ordföranden Bo Walter är glad över att kunna dra sig tillbaka.

- Det är det här jag velat i två år, så jag är jättenöjd. Det är mycket kompetenta namn som tar över så det kommer att bli bra för KIK. Det är jag övertygad om, säger han.

Den nya styrelsen kommer att ta över en klubb, som enligt egen uppgift, nu har reglerat sina löne- och skatteskulder.

Under de senaste månaderna har KIK jobbat för att skära i kostnaderna.

- Förra säsongen fanns en överoptimistisk budget. Inför nästa säsong har vi minskat kostnaderna samtidigt som det ser riktigt bra ut på intäktssidan, säger Mats Sundholm, marknadsansvarig i KIK.

Anders Thell

KIK-styrelsen

Valberedningeni Kristianstads IK har presenterat fyra av fem tilltänkta namn till klubbens styrelse. Valet kommer att ske på en extrastämma den 31 mars.

Ordförande:Staffan Johansson. Välkänd nöjesprofil i Kristianstad och före detta ordförande i Glimma Hockey.

Ledamot:Stig Norberg. VD och delägare i Bilcentrum Kristianstad.

Ledamot:Mats Larsson. Delägare i Nordström Bildemontering. VD på LM-Transport.

Ledamot:Mats Dahlman. Ägare av AB Balticum.

Ledamot:Vakant.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.